AP Gyllevogne benytter Agromek til at vise en helt nyudviket gyllevogn med flere opdateringer.

X-line er navnet på den nye gyllevogns-serie fra AP Gyllevogne fra Limfjordsøen Mors. På Agromek 2018 viser man vognen, som rummer flere opdateringer.

- Vi har blandt andet fået en ny integeret lift, vi har en lavere højde på vognen, der er kommet en væsentligt hurtigere læssetid, og så har vi mulighed for NIR-sensor montering på gyllevognen, fortæller Lars Nygaard fra AP Gyllevogne.

30 procent hurtigere

Gyllevognen læsser nu 30 procent hurtigere end den tidligere model, idet der er monteret en 10 tommer kran.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Desuden er der blevet mere flow i tårnet, så læsningen går nu 30 procent hurtigere end tidligere.

Der sidder ikke længere en tradionel viser, som fortæller chaufføren hvornår vognen er fuld, men i stedet er gyllevognen udstyret med trykfølere, og det giver chaufføren nye muligheder:

- Det betyder faktisk, at man kan indtaste, hvilke antal kubikmeter man ønsker at læsse, og så slår gyllevognen selv fra, når det ønskede mål er nået. Dermed kan man selv med de store gyllevogne køre lovligt på vejen med et mindre læs.

Ønsker man at vide indholdet af nærlingsstoffer i gyllen, så kan AP i samarbejde med John Deere levere en NIR-sensor til montering af afgangsrøret og på den måde kortlægge næringsindholdet i gyllen.

Bred serie

Liften kan stadig magte otte ton, men geometrien er ændret, så den nu trækker nedfælderen op ad jorden i stedet.

X-Line-serien strækker sig fra 15 til 35 kubikmeter, og på vogne over 28 kubikmeter er der mulighed for montering af 38 tommer fælge.