Ropa kan med den bugseret Keiler læsse kartofler af mens de tages op.

Under Potato Europa, som fandt sted i sidste uge i Bockerrode syd Hannover i Tyskland, kunne tyske Ropa vise en ny opdatering til producentens bugserede kartoffeloptagere: Keiler.

Opdateringen drejer sig om den nye 5,5 ton tank, som kan aflæse kartofler under kørsel. En såkaldt non-stop optager.

Ligesom de øvrige Keiler-optager er der tale om en fuldhydraulisk maskine, hvor optagerens eget hydraulikanlæg drives af en PTO-aksel.

Desuden kan optageren udstyres med udskydelig aksel, hvor de 850 millimeter dæk skydes ud, så sporvidden bliver 3,5 meter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Automatisk styring

Den nye tank på Keiler-optageren er tre-foldet, og dermed kan aflæsehøjden trinløst justeres op til 4,1 meter aflæssehøjde. En ultralyd sensor i tanken sørger for, at optageren automatik regulere fyldningen samt styringen af tanken. For at sikre den mindste faldehøjde for kartoflerne, så måler lydsensoren på påfyldningsniveauet kontinuerligt. Når tanken er ved at være fyldt, så aktiveres gulvet og læssebåndet synkront. Under aflæsning sænkes fyldebåndet automatisk, når afstanden mellem sensorerne og kartoflerne stiger.

Også ved aflæsning af kartofler vil sensorer måle på den ønsket højde af kartofler i vognen, som chaufføren har indstillet. Overskrides den vil aflæsningen automatisk stoppe.