Bredal A/S investerer i et nyt anlæg til test af kalk- og gødningsspredere. Det nye testcenter bliver på 3.000 kvadratmeter.

Bredal bygger nyt testcenter på 3.000 kvadratmeter ved siden af virksomhedens domicil i Vejle. Selve testhallen får en bredde på 70 meter, og dermed bliver der plads til at teste spredebilledet på selv de største gødningsspredere samt kommende generationer af produkter.

Investeringen er på et tocifret millionbeløb i danske kroner, og testcentret bliver det mest moderne i branchen og blandt de største af sin art. Det forventes klar til brug i sommeren 2019.

- Vi har fået muligheden for at udvikle det mest moderne testanlæg inden for landbrugsområdet, og det ruster os godt til fremtiden, siger Anders Buhl, direktør i Bredal.

Mest avancerede

Selve testfladen bliver én stor rist på 70 x 40 meter med mulighed for en fremtidig udbygning på 2 x 6 meter i bredden således, at der opnås en total spredebredde på i alt 82 meter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Spredearealet inddeles i en række små zoner, hvor gødningen opsamles i testbakker. Indsamlingen og vejningen bliver meget præcis og sker helt automatisk, og ud fra måledata dannes blandt andet 3-dimensionelle computerbilleder af spredemønstrene. Testudstyret bliver markedets mest avancerede og udvikles i tæt samarbejde med eksterne eksperter.

Testfaciliteterne skal bruges til løbende at teste spredebilledet på forskellige gødningstyper, til slutafprøvning af nye gødningsspredere, og til prototyper i forbindelse med udvikling af nye kalk- og gødningsspredere.

- Målet er at yde den bedst mulige rådgivning til landmændene, så de kan optimere spredningen af de forskellige gødningstyper og kvaliteter samt skabe rammerne for udvikling af nye generationer af vores kalk- og gødningsspredere, siger Anders Buhl, direktør i Bredal.

- Hos Bredal arbejder vi hele tiden på at øge kvaliteten af spredningen af specielt gødning og kalk, men også salt og andre materialer, understreger Anders Buhl. Da gødningskvaliteterne ændrer sig over tid, er der behov for løbende tests, så vi kan formidle den seneste viden omkring spredetabeller og indstillinger af vores spredere til kunderne.

Det store billede

Med en testbredde på 70 meter, og eventuel udbygning, er den nye testhal fremtidssikret. Der er plads til at teste dagens gødningsspredere, der spreder op til 48 meter, og der bliver plads til at teste spredebilledet på fremtidige generationer med endnu større spredebredder. Forsøgene sker i fuld skala, og dermed slipper Bredal for at lave computersimuleringer, hvad der kan give større usikkerheder, specielt ved spredning med store arbejdsbredder.

- Vi ønsker at styrke Bredals stærke position på spredermarkedet, og med de nye testfaciliteter tager vi et vigtigt skridt. Vi kan således teste de forskellige materialer mere effektivt, og samtidig får vi et stærkt værktøj til vores produktudvikling, slutter direktør Anders Buhl fra Bredal.