Med en ny gødningsvogn øger Lemken kapaciteten på Azurit-majssåmaskinen, og de liftophængte rotorharver kan nu kombineres med fronttank og det nye Optidisc 25-såskær.

Lemken har i en årrække arbejdet med majssåmaskinen Azurit, der er kendetegnet ved, at den etablerer majsen i dobbeltrækker. Den største Lemken Azurit er på otte rækker, og derfor har danske maskinstationer endnu ikke stået i kø for at købe maskinen.

Lena Büsch, produktchef for Lemken-såmaskiner, fortæller, at der udvikles på større modeller, men hun kan ikke sige, hvornår de vil være klar. I mellemtiden har Lemken udviklet gødningsvognen Solitair 12 SW til Azurit-såmaskinen.

- Gødningsvognen indeholder 5800 liter og har fire af de velkendte Solitair-doseringsenheder. Hver doseringsenhed betjener to gødningsskær. Både Solitair 12 SW og Azurit-såmaskinen er Isobus-maskiner og kan kontrolleres fra den nye CCI 1200 terminal, der kan håndtere to maskiner samtidig, forklarer Lena Büsch.

Nyt fleksibelt såsystem

Lemken har nu færdigtestet fronttanken, Solitair 23, der har et rumindhold på 1900 liter og er monteret med fire Solitair-doseringsenheder. Tanken blev oprindelig udviklet som gødningstank til Azurit-majssåmaskinen, men for at øge tankens anvendelighed introducerer Lemken nu Optidisc 25, som er en skærsektion med skiveskær, der kan monteres på eksempelvis en rotorharve. Ved at kombinere fronttanken med en rotorharve og Optidisc 25 fordeles vægten af såsættet på hele traktoren. På Optidisc M justeres skærtrykket med fjedre, mens den i H-versionen sker hydraulisk. Med fjedre kan skærtrykket maksimalt indstilles til 45 kg. mens trykket kan øges til 60 kg med det hydrauliske system.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lemken Optidisc er hydraulisk foldbar, og arbejdsbredden er enten 4,0 meter eller 4,5 meter.

Nyt centerophæng

Den bugserede sprøjte, Lemken Vega 12, får i fremtiden et nyt centerophæng, og bomhøjden kan kontrolleres med op til fem sensorer. Med de mange sensorer og mulighed for negativt bomtilt samt individuel højdejustering af de to sidefløje tilbyder Lemken nu en sprøjtebom, der kan tilpasse sig så godt som alle terrænforhold.

Lemken Vega 12 er den mest moderne sprøjte fra Lemken, men den mest solgte er fortsat Lemken Primus, der har mere end 20 år på bagen. Til den kommende sæson har sprøjten fået en større makeover. Det betyder blandt andet et nyt og vendbart træk samt en større tank til rent vand. Betjeningen af sprøjten er ligeledes blevet moderniseret, og der er nu mulighed for at køre GPS-sektionskontrol på alle modeller. Som en smart feature har brugeren mulighed for selv at justere bredden på den yderste delbredde. Derved kan delbredden let tilpasses, så afstandsbegrænsningen ud mod følsom natur overholdes, når der lukkes for yderste delbredde.