En ny generation af pumper optimerer mulighederne for at eftermontere direkte kemikalie injection på eksisterende marksprøjter.

Det skriver Brdr. Toft i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har arbejdet med injection i over 20 år, og et tema har tidligere været, at pumperne krævede sin egen styring. Med de nye pumper kan vi ?koble? os på den eksisterende ISObus styring på sprøjten, hvilket forenkler både montering og betjening, udtaler produktspecialist Finn Søndergaard, Brdr. Toft ? Sprøjtespecialisten

Den nye pumpe er produceret hos Raven i USA og med support fra Raven's europæiske afdeling i Holland. Pumpen er en stempelpumpe, der doserer ved at kontrollere stempelslaget.

- Vi kender Raven's stempelpumpe som meget nøjagtig, faktisk er variationen ofte under 1-2% fastslår sprøjtespecialisten, og fortsætter

- Pumpen har tillige flere sensorer, der overvåger doseringen, således at man får alarm ved uregelmæssigheder som for eksempel et stoppet sugefilter eller tom kemikaliebeholder, siger Finn Søndergaard.

Som udgangspunkt opbygges injectionsystemet således, at man stadig kan køre med en tankblanding. Det kan være til større mængder pulverformige midler eller næringsstoffer som rent håndteringsmæssig er enklere at køre gennem kemikaliefylderen til hovedtanken. Eller hvis en afløser ikke føler sig tryk ved injektionsanlægget, har man altid muligheden for at sprøjte konventionelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stempelpumpen er meget stabil i drift og kan tåle modtryk på op til 7-8 bar, hvilket netop gør dem velegnet til injektion tæt på bommen. Desuden er pumpetypen mindre påvirkelig af temperaturudsving og ændring i de enkelte midlers viskositet. Erfaringer viser derfor, at en stempelpumpe ikke behøver så hyppige kalibreringer som en slangepumpe for at holde den store nøjagtighed som fordres i et injektionsanlæg. Kalibreringen af pumpen kan i øvrigt foretages i et lukket kredsløb uden kontakt med kemikaliet ? en stor fordel for arbejdsmiljøet.