De danske Agco-forhandler har nu sat gang i projektet Ideal Master Class-demoturné, hvor man viser den nye Ideal-mejetærsker over hele landet i løbet af høsten 2018.

Det tager ikke engang to minutter at tømme den 17.100 liters store korntank på Agcos nye mejetærsker: Ideal.

Der er med andre ord tale om en seriøs mejetærsker, som netop har indtaget de danske marker. Maskinbladet var i dag i marken på Fyn, hvor Agcos Ideal Master Class-demoturné netop er sat i gang.

- Vi kommer rundt i hele landet og viser den nye Ideal-mejetærsker, fortæller salgschef for høstmaskiner hos Agco, Martin D. Jensen.

Der er blevet sendt i alt seks Ideal-maskiner til Danmark, både med og uden bælteundervogn.

- I det nordjyske samt i den østlige del af Danmark kan vi vise Ideal-mejetærskeren på bælter, mens vi i det øvrige Jylland og her på Fyn viser Ideal-mejetærskeren på 800 millimeter brede fordæk i stedet.

I alt bliver der 12 lokationer, hvor Agco viser Ideal-mejetæserken i marken, og man har dermed selv mulighed for at komme ud og nærstudere maskinen, samt få en prøvetur.

Da Maskinbladet kom forbi på Fyn på demoturnéns første dag, var der tale om topmodellen i form af Ideal 9, som yder knap 650 hestekræfter. Maskinen blev desuden vist med et 35 fods powerflow skærebord.

- Vi glæder os til at vise de danske landmænd den nye mejetærsker, samt alle de nye tiltag, som der er at finde på den, fortæller Martin D. Jensen.

Bag om udviklingen

I Ideal-mejetærskeren er der tale om en helt nyudviklet maskine fra Agco, hvor man i princippet er begyndt med et blankt stykke papir.

Man har eksempelvis lavet en forholdsvis smal maskine med blot 1.400 millimeter bredt slug, hvilket skyldes, at man på den måde kan komme ned på under 3,3 meter total bredde med 800 millimeter brede dæk.

Danmark har desuden haft en helt central rolle i udviklingen af blandt andet soldkasse samt sensorer til mejetærsker-optimering på den nye Ideal-mejetærsker. På linket HER kan du klikke dig ind og se en 11 minutter lang film, hvor vi sidste år fulgt det danske udviklingshold igang med finpudsning af de sorte Ideal-mejetærskere.