Knight Farm Machinery viste på Cereals udstilling i England i sidste uge en helt ny transmission til firmaets store 2000 serie selvkørende sprøjter.

Knight's 2000 serie, der leveres med tankstørrelser på 4.000, 5.000 og 6.000 liter har fået opgraderet sprøjtens hydrostatiske transmissionen. Den nye transmission er prøvekørt på flere maskiner i England gennem næsten to år og er allerede i serieproduktion.

Det skriver Brdr. Toft i en pressemeddelelse. Knight-sprøjterne importeres som bekendt til Skandinavien af Brdr. Toft A/S i Sabro.

Transmissionen er en ren Poclain transmission hele vejen igennem med dobbelt transmissions pumpe, nye højmoments hjulmotorer og integreret elektronisk styring.

De nye Poclain MHP20 hjulmotorer giver bedre trækkraft og mulighed for højere transporthastighed, i England over 50 km/t, og tilbyder desuden forbedret bremseevne med 'Boosted Brakes'. Netop muligheden for højere transporthastighed stiller krav til øget bremseevne, som opnås både gennem øget hydrostatisk nedbremsning og kraftige bremser på begge aksler. De nye hjulmotorer giver desuden et blødere gearskifte.

Transmissionen er med dobbelte transmission pumper, hvilket betyder at olieforsyningen til hhv. for- og bagaksel er delt i to. Dette giver en stærkt forbedret overførsel af kræfterne i marken, og reducerer risikoen for hjulslip betragteligt. Systemet er faktisk gå effektivt, at der ikke længere er behov for at tilføje elektronisk hjulslipskontrol, hvilket ofte tidligere har været et nødvendigt tilbehør.

Både hjulmotorer og transmissionspumperne spiller effektivt sammen med motorstyringen via Smart Drive elektronisk transmissionskontrol.

Transmissionen betjenes meget enkelt og har naturligvis Cruise Control, der fastholder fremkørselshastigheden under sprøjtning.

Smart Drive optimerer desuden samspillet mellem trækbehov og motor omdrejninger, således at motoren ofte vil køre med reducerede motoromdrejninger, hvilket giver en tydelig brændstofbesparelse.

Smart Drive har desuden automatisk parkeringsbremse.