De første erfaringer fra Odder Maskinstation er, at den nye Valtra S-serie med SmartTouch har mere effekt end den tidligere topmodel.

Efter Maskinbladet i den seneste PowerGear-udgave besøgte Odder Maskinstation, hvor der blev lavet en Preveiw-gennemgang af den nye topmodel i Valtras S-serie med den nye Smarttouch-teknologi, har Odder Maskinstation haft mulighed for at afprøve, om nogle af påstandene fra Valtra holdte vand. Demonstrations traktoren fra Valtra var blevet spændt sammen med en 28 kubikmeter AP gyllevogn på maskinstationen.

Blandt andet kunne PowerGear fortælle, at den nye topmodel har 30 hestekræfter mere til rådighed i nominel effekt, og rykker sig derfor fra 370 til 400 hestekræfter nominel, og booster til 405 ved PTO-arbejde, landvejens transport og brug af hydraulik.

Der er forskel

Men kan man mærke forskel på den tidligere topmodel med 370 nomielle hestekræfter?

Det fortæller Lasse Sørensen, Odder Maskinstation, at man tydeligt kan mærke:

- Der er ingen tvivl om, at der er mere skub i den nye S-serie end i den tidligere, fortæller Lasse Sørensen, som har været afsted med maskinstations 28 kubikmeter AP gyllevogn med 24 meter slangebom, efter Maskinbladets PowerGear besøgte maskinstationen.

- Jeg oplevede helt klart en langt hurtigere traktor i acceleration end den tidligere topmodel i Valtra S-serien, som vi plejer at have spændt for gyllevognen.

Han fortæller desuden om gyllekørsel i bakker og bløde lavninger, som traktoren klarede ganske godt.

Lasse Sørensen påpeger desuden, at til trods for, at Valtra S-serien er en 'let' stortraktor sammenlignet med konkurrenterne, så går den ganske fint foran den 28 kubikmeter gyllevogn.

- Vi plejer at være at være glade for brede hjul og hjulvægte, for at traktoren står ordentligt fast, men med den 'standard'-løsning, som demonstrations Valtra-traktoren kom med, gik det overraskende godt.

Høj komfort

Lasse Sørensen fremhæver desuden det nye SmartTouch-armlæn i traktoren, som sikre høj komfort:

- Jeg må virkelig sige, at det nye armlæn giver et virkelig godt indtryk af traktoren. Det giver rigtig høj komfort, og opbygning af både armlæn og terminal fungerer rigtig godt. Især er jeg vild med justeringen af curise-hastigheden, hvor jeg lynhurtigt kan ændre den gemte hastighed enten med kørepedal eller rullehjul - det fungere rigtig godt i praktisk.