På baggrund af gode erfaringer fra blandt andet englsk maskinstation, har Agco valgt PTO-aksler med længere levetid, lettere servicering og brug.

Når der til sæson 2018 kommer nye pressere hjem til Danmark fra Agco i enten Massey Ferguson eller Fendt-farver, så bliver det med en anderledes vidvinkel PTO-aksel, end man har brugt tidligere.

- Vi har udviklet en helt ny serie vidvinkel PTO-aksler fra Weasler, som vi netop har indgået en aftale med Agco om levering til de nye Massey Ferguson Ultra HD samt Fendt UD-bigballepressere, fortæller Ruth Heynen, salgschef hos Weaslers europæiske hovedafdeling i Holland.

Hun fremhæver flere detaljer på de nye PTO-aksler, hvor det først og fremmest er et længere varende testforløb, som har resulteret i aftalen med Agco.

- Vi har blandt andet haft PTO-akslen monteret på flere bigballepressere hos Big Bale Company South Ltd i England, som både er maskinstation og maskinforretning, som navnet antyder, arbejder mest i bigballepresser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den engelske virksomhed fortæller, at man med de nye vidvinkel aksler fra Weasler har kørt tre sæsoner med samme vidvinkel PTO-aksel, hvor man før skiftede to aksler om året.

- De nye aksler er væsentligt kraftigere, og kan drejes ud i maksimalt 80 graders vinkel med belastning kortvarigt, mens vidvinkel akslen er bygget til konstant belastning i maksimalt 25 graders vinkel. Det betyder, at akslerne kan holde til forholdsvis skrape vendinger på forageret, fortæller Ruth Heynen.

Let at montere

Rigtig mange maskinfører kender til problemet med montering af en vidvinkel PTO-aksel på traktoren. Låsene kræver næsten, at man bruger én hånd til at aktiver låsen, en anden til at holde akslen, og en tredje hånd til at skubbe akslen ind på traktorens PTO-udtag.

Det er dog de færreste, som har tre hænder, og derfor ender det altid med at knæet bruges til at holde blancen på akslen, som ofte efter i fedt og andet snavs over hele kededragten.

Med Weaslers nye akseler er det dog langt fra tilfældet:

- Vi har et panterteret Auto-lock lås, som betyder, at akslen automatisk låser, når den skubbes ind over traktoren PTO-udtag, fortæller Ruth Heynen.

Hun fremhæver også smøringen af akslen, hvor samtlige fire smørenipler sidder på én linje, som smører krydsene samt kugleleddet. Smøreintervallet er 50 timer for krydsene - så i nogle tilfælde er det hver tredje dag, fedtsmøreren skal igang.

Weasler har desuden patent på det lukket kugleledshus, hvor vidvinklen knækker over.