Danske Bogballe præsenterer på Agritechnica en opdateret M-line, som både giver mere gødning og som er langt lettere at rengøre efter brug.

På Agritechnica 2017 kan man på Bogballes stand opleve den opdateret M-serie, hvor den danske producent blandt andet har øget bundudløbet , så der kan opnåes en spredekapacitet på 650 kilo pr. minut, hvilket åbner muligheden for for ny højder for arbejdshastigheder med eksempelvis 720 kg/ha ved 36 meters arbejdsbredde med 15 km/t.

- Desuden er mikrodosering til spredning af efterafgrøder fra 3 kg pr. ha stadig en integreret del i spredesystemet, fortæller Michael Lond, produktchef hos danske Bogballe.

Han viser hvordan bundskodet er udformet asymetrisk, så man blot ved at dreje bundskodet tre gange, kan opnå tre forskellige doseringsintervaller.

- Udformningen skyldes, at vi kan sikre nedfaldspunktet optimalt på spredetallerken, og dermed ikke behøver udskifte hele bundskodet for at opnå de tre forskellige doseringer.

rich-media-1
Deflekterpladerne leder vandet de steder hen, som ellers er meget svært at ramme.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Luft holder på gødningen

Bogballe har på den nye M-serie sørget for at holde gødningen på spredetallerken ved at tilsætte luft.

-Særligt ved høj dosering kan det blive svært at holde gødningen på spredetallerkerne, og derfor har vi integeret en kontrolleret luftstrøm, som sørger for at holde gødningen, hvor den skal være, fortæller Michael Lond og hentyder til geller, som er skåret ud i planden omkring bundskodet og spredetallerkerne, som opfanger den luftstrøm, som spredetallerkerne skaber, og sender den ind mod bundskodet på sprederen.

Lettere rengøring

- Jeg er ret stolt over, hvor let det er blevet at vaske den nye M-serie efter brug, fortæller Michael Lond og viser, hvordan sprederen næsten kan skilles ad, for en let rengøring.

Stænklapper bag traktoren baghjul kan skubbes ud til siden. Lygtebommen, med de nye LED-lygter kan vippes ned for bedre rengøring, også har Bogballe monteret adskellige vaskedeflektere, så man blot kan pege med højtryksrenseren mod pladerne, og de vil sørge for at sende vandet den rigtige retning.

- Det er uhyre vigtigt med en ordentligt rengøring af sprederen, og nogle gødningstyper er langt hårde ved materialet end andre, fortæller den danske produktchef.

rich-media-2
Lille ting med stor virkning: Med disse huller i pladen sørger gødningssprederen for at holde gødningen på spredetallerkerne.


 

29 varianter

M-serien består af hele 29 varianter og ifølge den danske produktchef så dækker det et meget stort behov hos de danske kunder.

- De 29 forskellige varianter af M-serien udbygges i steps fra 325 ? 750 liter, så størrelsen kan tilpasses den enkelte bedrift helt individuelt.

Den nye M-serie har indholder både den største og næststørste liftspreder på markedet i form på 6.000 kg rumindhold og 4.500 kg rumindhold.