Maskinfabrikanten HE-VA mærker stigende efterspørgsel efter større, multifunktionelle landbrugsmaskiner med øget arbejdsbredde, og som kan klare flere arbejdsopgaver på en gang.

Svaret er den nye HE-VA Tip-Roller XL, som er en udvidelse af det nuværende Tip-Roller-sortiment, som indtil nu har haft en maksimal arbejdsbredde på 10,2 meter. Den nye model fås i arbejdsbredderne 12,3 meter og 15,3 meter. Denne nye XL-model indeholder også et vægtfordelingssystem, der hydraulisk fordeler en del af vægten fra hovedramme, hjul og foldemekanisme ud på side leddene. På denne måde er tromlen ifølge HE-VA i stand til at følge markens konturer og ujævnheder og man får en ensartet jordpakning i hele tromlens arbejdsbredde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere arbejdsgange samlet

Den nye Tip-Roller XL kan udbygges med en planér-planke, det såkaldte HE-VA Spring-Board. Den knuser knoldene i jorden og gør at man kan klare jordpakning, udjævning og såbedsforberedelse i én arbejdsgang. Plankens vinkel og arbejdsdybde indstilles hydraulisk fra førerkabinen, således at chaufføren kan tilpasse maskinen til de aktuelle jordbundsbetingelser.

HE-VA oplyser desuden, at TIP-Roller XL kan klappes så meget sammen, at den ikke fylder mere end 3 meter i bredden. I sammenfoldet stilling bæres vægten af sideleddene mellem traktoren og tromlens hjul, hvilket stabiliserer konstruktionen under kørslen.