Hjallerup Maskinforretning har ansat en demopilot på fuld tid, som skal styrke salgsafdelingen og sørge for at kunderne får fuld udnyttelse af demo-maskinerne.

Når man skal have en demonstration af en ny maskine til at lykkes, er det vigtigt med en god instruktion. Ofte kender man ikke den nye maskine, og ofte bliver den afprøvet i en tid, som kan være presset, hvor man først virkelig lære maskinen ordentligt at kende efter flere timer.

- Det værste der kan ske, er at en demonstration af en kompliceret maskine mislykkes, på grund af manglende viden som konsekvens af en dårlig igangsætning, fortæller Kurt Harbo, salgsdirektør hos Hjallerup Maskinforretning, som med sine fire afdelinger har hovedforhandlingen af Fendt, Massey Ferguson samt Valtra i det nordjyske.

Derfor har man til sæson 2017 ansat Jesper Østergaard Jensen, som skal fungere som en fuldtids-demopilot med fokus på igangsætning af demonstrationsmaskiner og med brugersupport, ved spørgsmål og lignende.

- Jesper har mange års erfaringer, både som testpilot for Agcos høstmaskiner, som udekørende montør, og med en baggrund som mekaniker, så han er helt ideel til opgaven, fortæller Kurt Harbo.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Demomaskiner året rundt

2017 er den første sæson, hvor projektet er begyndt med løbende demo-maskiner det meste af året.

- Det bliver dog først i 2018, at vi kan tilbyde demonstrationsmaskiner i årets samtlige 12 måneder, og det ser vi meget frem tid. Jeg er overbevist om, at en enkelt demonstration ikke fører til et direkte salg, men en vellykket demonstration fører til, at landmanden eller maskinstationsejeren tænker på os, næste gang der skal investeres i nye maskiner, fortæller Kurt Harbo.

Han fremhæver også, at den praktiske erfaring fra demopiloten skal gøre sælgerne i stand til at have fokus rettet på salget.

- Det er ingen hemmelighed, at vores sælgere er bedre til at sælge maskiner, end til at igangsætte maskiner, og hvis man tror man kan begge dele, bliver begge indsatser halvhjertet.

- Det er vigtigt at have fokus på den rette sådybde, at få indstillet GPS'en optimalt, at sikre spildet fra mejetærskeren er mindst muligt og så videre - alt imens kunden føler sig godt tilpas med demonstrationsmaskinen.

Han fortæller desuden, at leverandørerne har givet en god opbakning til projektet.