TYSKLAND: Claas kan med den nye Arion 500- og 600-serien samt den store Axion 900-serie tilbyde enten en kompliceret eller en enkelt udgave af den trinløse-traktor.

I den komplicerede udgave leverer producenten den nye Cebis-terminal med den nye touch-følsomme 12 tommer terminal, hvor samtlige funktioner på traktoren kan indstilles og overvåges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har dog opdaget, at mange chauffører langt fra bruger alle funktioner i den store Cebis-terminal, og derfor har vi præsenteret Cis+ udgaven, som er en mere enkelt udgave af den trinløse-traktor, fortæller Pierre Noyer, produktchef for udvikling af elektronik til blandt andet traktorerne fra Claas.

Mere enkelt

I Cis+ leverer Claas et mere overskueligt højre armlæn, med færre knapper og uden det store Cmotion-kørehåndtag.

- I stedet leverer vi et mere enkelt armlæn, med et lille håndtag til at øge og sænke hastigheden i transmission, men vi leverer dog stadig elektroniske hydraulikventiler, og dermed er traktoren også udstyret med et krydshåndtag til to hydraulikventiler samt de velkendte F-taster til indkodning af valgfrie funktioner. Det hele styres og overvåges fra en syv tommer terminal på højre A-stolpe, fortæller Pierre Noyer, og viser det nye armlæn frem.

- I Danmark er det måske værd at overveje denne løsning selv i den store Axion 900-serie, da mange maskinstationer, hvor traktoren måske kun kører gylle samt frakørsel af græs og majs, sjældent bruger alle funktionerne i terminalen, da gyllevognen oftes kontrolleres fra gyllevognsproducentens terminal, fortæller Pierre Noyer.

Fortsat to terminaler

Med introduktionen af den nye Cebis-touch terminal, fortsætter Claas med strategien om to terminaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Autostyringen og iso-bus redskaber skal fortsat betjenes fra enten S7 eller S10-terminalen samt med iPad-løsningen vi tilbyder. Vi vurderer, at fleksibiliteten dermed er langt større, idet man let kan skifte rundt blandt de forskellige Claas-traktorer uanset udstyrs-niveau i de enkelte, og kan benytte samme terminal til eksempelvis iso-bus styringen af sprøjten med sektionskontrol, uanset udstyrs-nivauet i traktoren.