TYSKLAND: Deutz-Fahr ønsker ikke at fremtids løsning for de eupæiske forhandlere skal et være full-line produktprogram af lysegrønne maskiner, som mange af de øvrige traktorproducenter.

- Hvis man skal være specialist, og være rigtig god til sine produkter, så skal man koncentere sig om få produkter, og vi ønsker derfor at fokusere på traktorer og mejetærskere i fremtiden, fortæller Lodovico Bussolati, adminsterende direktør i SDF-gruppen, som ejer Deutz-Fahr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi ønsker ikke at trække et komplet produktprogram ned over hovedet på forhandlerne.

- Lodovico Bussolati, adminsterende direktør i SDF Gruppen

Derfor har man afsluttet samarbejdet med belgiske JLG omkring de lysegrønne teleskoplæssere, som Deutz-Fahr har solgt flere af i Danmark, og man har afsluttet samarbejdet med Kverneland, der indtil fornyligt har levererede græsmaskiner og frakørselvogne til Deutz-Fahr på markeder som eksempelvis Tyskland.

Forhandlerene skal vælge

Lodovico Bussolati fortæller, at man ønsker de enkelte Deutz-Fahr-forhandlere i Europa selv vælger, hvilke produkter, som passer bedst ind i deres produktprogram.

- Vi ønsker ikke at trække et komplet produktprogram ned over hovedet på forhandlerne, men mener, det er vigtigere, at forhandlerne selv vælger, hvilke maskiner som passer bedst ind i netop deres område, og det samme gælder læssemaskiner, fortalte direktøren på et pressemøde i den sydtyske by Launingen, som er Deutz-Fahrs hovedsæde.

Rystemejetærsker i fokus

Det lysegrønne mærker ønsker ikke blot at stå stærke på traktor-området, men også på mejetærskere, og til spørgsmålet, om man i nær fremtid vil se en rotormejetærsker fra Deutz-Fahr svarer man, at der på nuværende tidspunkt er fuld fokus på rystemejetærskerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ønsker at styrke vores position på rystemejetærskerne på det europæiske marked, og sætter derfor alt vores energi på det område, fortæller Lodovico Bussolati.

Deutz-Fahr producerer mejetærskere fra 222 til 395 hestekræfter på mejetærsker-fabrikken i Kroatien i byen Zupanja.