Fransgård har i samarbejde med en række afrikanske organisationer udviklet en bugseret planeringsskær kaldt Trailer Grader, som ifølge den danske producent opfylder mange af de ønsker man har i Tanzania.

Maskinen er blevet fremvist og testet de sidste måneder i Tanzania, og har opnået stor interesse hos de forskellige myndigheder og entreprenører, som ser store muligheder i at få repareret de mange tusinde kilometer ubefæstet grus- og jordveje, for langt færre penge end den måde man arbejder på i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Enkel og robust

Fransgård har arbejdet på at udvikle en løsning, med udgangspunkt i daglige forhold og udfordringer, som der er i et land som Tanzania.

Fransgård fortæller, at maskinen er konstrueret enkelt og meget robust, som er nem at betjene for chaufføren, og som kan betjenes af en mindre traktor.

Fransgård har lavet aftale med flere lokale firmaer, som kan varetage alt fra samling af maskinerne, servicering og reservedele, samt træning af nye piloter.

Det vil give en række nye arbejdspladser i Tanzania, som også er en af grundstenene i et Danida Business Explorer-programmet.

Direktør i danske Fransgaard, Jens Ploug har været meget glade for samarbejdet med Danida og er netop på vej til at sende endnu en maskine til Tanzania, for at kunne fremvise og demonstrere den for flere forskellige potentielle bruger og beslutningstagere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fransgård ser store muligheder i at forbedre infrastrukturen i Tanzania og på sigt i andre afrikanske lande, hvor vi med hjælp fra de danske ambassader, vil fortælle den gode historie fra Tanzania, fortæller Jens Ploug.