CNH Industrial, som blandt andet ejer Case IH og New Holland, kan i første kvartal i 2017 melde om fremgang.

CNH Industrial har offentliggjort et regnskab, som viser fremgang i salg af landbrugsmaskiner og tilbagegang i entreprenørmaskiner.

CNH Industrial omsatte 5,7 milliarder dollar i første kvartal - en fremgang på 5,8 procent.

Landbrugsmaskindivisionen tegner sig med næsten 2,346 milliarder dollar for næsten 44 procent af koncernens samlede omsætning.

CNH's landbrugsmaskindivision havde dermed i årets første tre måneder en fremgang på 10,5 procent, eller 8,5 procent, hvis man ser bort fra valutakursudsving.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

 

Opsving i dele af verden

Også overskuddet steg fra 90 millioner dollar i første kvartal 2016 til 159 millioner dollar i første kvartal i 2017 - en stigning på 77 procent.

I forbindelse med regnskabsfremlæggelsen anfører CNH, at fremgangen i landbrugsmaskindivisionen skyldes et stærkt opsving i efterspørgslen Latinamerika og en fortsat positiv markedsudvikling i Asien og Stillehavsområdet.

I Nordamerika og Europa samt Mellemøsten og Afrika er der derimod tale om stilstand eller et svagt fald i markedet på grund af svag efterspørgsel.

 

Minus på construction

Entreprenørmaskiner tegner sig for en noget mindre del af koncernens omsætning.

I alt blev der omsat for 523 millioner dollar - en tilbagegang på 2,4 procent - eller 2,8 procent, hvis der ses bort fra udsving i valutakurser.

Tilbagegangen sætter sig også spor i entreprenørdivisionens overskud, som i første kvartal 2016 var 14 millioner dollar, men i første kvartal 2017 er reduceret til et underskud på 22 millioner dollar.