Väderstad Tempo V gør sig klar til en landsdækkende demo-tur, som Semler Agro netop har påbegyndt i roerne.

Landets største John Deere-forhandler, Semler Agro, ruller her i foråret en betydelig demo-karvane af maskiner ud til de danske bedrifter. Maskinerne dækker stort set alt - lige fra såbedsharver og tre meter Rapid-boksmaskine, til den helt store RDA-såmaskine fra den svenske producent af så- og jordbearbejdningsmaskiner.

En af de lidt mere specielle demo-maskiner er Väderstad Tempo V-enkornssåmaskinen, som netop nu sår roer på Lolland.

eg kan godt lide konceptet med, at hele maskinen styres og overvåges fra en iPad.

- Jakob Palm, driftsleder Agrifos.

- Vi starter demo-sæsonen med Tempo-maskinen i roerne, og planen er, at vi fortsætter med såningen hen over påsken på Lolland og Falster, hvorefter det sydlige Sjælland står for tur, inden turen går til Fyn med blandt andet såning af spinat, fortæller David, Pedersen, direktør i Väderstad Danmark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Demo-arrangementet er samtidigt første gang, vi for alvor går 'live' med det nye forhandlernet, og derfor er alle demo-maskinerne også monteret på John Deere-traktorer, og alle såmaskiner har fået en fast demo-pilot, fortæller David Pedersen.

Tilpasset maskine

Den 12 rækkede Väderstad Tempo V-maskine er monteret på en John Deere 6215R sammen med Väderstad fronttank til gødning, og traktoren er desuden monteret med en dækmontering, så der ikke køres i roerækkerne.

- Lige nu er maskinen tilpasset roer med 50 centimeter rækkeafstand, men senere på sæsonen, når vi går i gang med majssåningen i Jylland, laves rækkeafstanden om til 75 centimeter, og maskinen går fra at have 12 til at have otte rækker, fortæller David Pedersen, som blandt andet har haft Tempo-maskinen på besøg hos Agrifos, nær Nakskov på det vestlige Lolland.

- Her kørte vi med en så-hastighed på ni kilometer i timen, mens der blev placeret 450 kg gødning samt en indbyrdes afstand mellem roerne på 21 centimeter, fortæller David Pedersen.

Detaljerig maskine

Driftsleder hos Agrifos, Jakob Palm ser frem til at følge roerne igennem sæson 2017:

- Väderstad Tempo V er en spændende maskine, som helt sikkert vil være interessant for den alsidige bedrift, som skal så mange forskellige afgrøder med én maskine.

Han fremhæver flere detaljer på maskinen:

- Jeg kan godt lide konceptet med, at hele maskinen styres og overvåges fra en iPad samt det fine dybdestyringssystem, hvor der er mange indstillingsmuligheder for dybden, fortæller driftslederen for det lollandske gods.

Flere nyheder

Sidste år kørte Väderstad også demonstration med en Tempo V-maskine, men til sæson 2017 er der kommet flere nyheder til på maskinen:

- Blandt andet er der kommet nye lukkehjul på maskinen, i form af en ny udformning, som sikre optimal jordstruktur med reduceret risiko for skorper, og forbedrer forholdene for småfrøede afgrøder, som eksempelvis sukkeroer, fortæller David Pedersen.

Desuden er der også kommet en ny elektrisk udmadning på fronttanken, som også har fået omrøring.