De danske maskinstationer nyder godt af det gode føre til gyllevognene.

Det er blevet 1. februar, og som bekendt betyder det, at en del af de danske bedrifter har lov at udbringe årets første gylle.

Det betyder også, at de danske maskinstationer har trukket de første gyllevogne ud af maskinhuset. Maskinbladet har snakket med Bejstrup Maskinstation i det nordjyske samt TA Agro i det østjyske, hvor begge maskinstationer har flere gyllevogne ud af køre.

- Vi kører næsten med halvdelen af gyllevognene i dag, fortæller Kim Kold Krisiansen, arbejdsleder hos Bejstrup Maskinstation, som fra morgen af sendte hele ni gyllevogne af sted.

- Føret er godt og vi kører derfor både med nedfælder og slangebomme i dag. Der bliver også noget til gyllevognene de næste dage, men ellers går der lidt tid inden vi for alvor for travlt. Dog skal vores Agrometer udlægger med græsmarknedfælder startes op i morgen, og den kommer nok til at køre mere eller mindre hver dag fra nu af, fortæller den nordjyske driftsleder til Maskinbladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nye traktor foran vognene

Også hos TA Agro er der travlt med gyllevognene:

- Vi kører med tre vogne i dag - to vogne med slanger og en enkelt med nedfælder, fortæller Bernt Villadsen, landbrugschef hos den østjyske maskinstation med base nær Hammel.

- Vi har også godt fører på vores egen, og meldingerne fra marken er, at det går overraskende godt, fortæller Bernt Villadsen til Maskinbladet.

Hos TA Agro er det en spændende sæson man går i møde, da man til sæson 2017 har udskiftet næsten hele traktorparken til nye Case IH-traktorer.

- Vi får leveret 14 traktorer i alt, og indtil videre er der kommet otte, mens de sidste er kommet hjem til forhandleren, men endnu ikke leveret, fortæller Bernt Villadsen som ser frem til de nye traktorer kommer i marken.

- Traktorerne fordeler sig fra Puma, Optum til Magnum.