På Agromek fik Herborg afsluttet snitterhandel, og ser frem til stor fokus på de grønne finsnittere i 2017.

Herborg Smede- og Maskinforretning kan til sæson 2017 sende to solgte John Deere-finsnittere ud til to maskinstationer, mens maskinforretningen kommer til at køre demo med en tredje finsnitter igennem hele sæson 2017.

- Vi ser rigtig meget frem til at sætte ekstra fokus på den nye finsnitter-serie fra John Deere, fortæller Keld Andersen, indehaver af Herborg Smede- og Maskinforretning.

Afslutter handel på Agromek

På Agromek 2016 afsluttede Herborg en finsnitterhandel med Dollerup Maskinstation, mens man forinden havde afsluttet en handel med Kirkeby Maskinstation med en næsten identisk John Deere-finsnittere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er tale om en John Deere 8600i til Dollerup Maskinstation med pick-up og 12 rækket majsskærebord, mens Kirkeby Maskinstation har købt en John Deere 8400i finsnittere med pick-up10 rækket majsskærebord, helsædsbord samt to crackere, fortæller Martin Hjort Kongsgaard, medindehave af Herborg Smede- og Maskinforretning.

Begge finsnittere leveres desuden med udbyttemåler, mens Dollerup Maskinstation også får NIR-sensor på 8600i-finsnitteren.

To crackere

Krikeby Maskinstation har valgt at få to forskellige crackere for at kunne cracke korn endnu bedre.

- Der er tale om en speciel helsædscrackere, hvor vi kan komme helt ned på én millimeter afstand mellem valserne, fortæller Martin Hjort Kongsgaard.

- Det er nødvendigt for at cracke økologisk korn, som ensileres direkte tilstrækkeligt, fortæller Klaus Kirkeby, indehaver af Kirkeby Maskinstation.

Maskinstationen havde forud for købet af den mørkegrønne finsnitter undersøgt markedet grundigt og har haft flere finsnittere på demo.

- Vi synes rigtig godt om John Deere-finsnitteren og glæder os til den kommende sæson med den nye maskine. Vi har blandt andet valgt finsnitteren på grund af den kraftige transmission opbygning, da vi skal have et Siwi-træk monteret på finsnitteren til kørsel i faste kørespor, fortæller Klaus Kirkeby.

Kendt teknik

Hos Dollerup Maskinstation bliver det et genvalg til John Deere-finsnittere.

- Den nye finsnitter har 625 hestekræfter, og den vi bytter har 600 hestekræfter. Til trods for den lille stigning i hestekræfter, går vi to rækker op på majsskærebordet, da vi er overbeviste om, at den nye finsnittere har et væsentligt bedre afgrødeflow, og dermed lettere kan køre afsted med et bredere majsskærebord, fortæller Viggo Madsen.

Satser på finsnittere

Herborg Smede- og Maskinforretning skruer for alvor op for finsnittere i sæson 2017.

- Derfor har vi bestilt en John Deere 8500i-finsnitter hjem til kommende sæson, som vi kører med fra første slæt og indtil majsen, fortæller Keld Andersen.

- Vi mener, at vi nu har en finsnitter-serie, som virkelig passer ind på det danske marked, og passer perfekt til de danske maskinstationer, især med de muligheder for kortlægning og dokumentation for næringsstoffer i det materiale, som snittes, fortæller Martin Hjort Kongsgaard, som ser frem til at få de tre grønne finsnittere sat igang i første slæt græs 2017.