Med opdatering af de nye Jaguar-finsnittere fra Claas bibeholdes de nuværende hestekræfter - og det er der en grund til.

Maskinbladet, Tyskland

Den nye Jaguar 900-serie fra Claas har fået opdateret materiale-flowet, men ikke hestekræfterne.

Topmodellen i den nye Claas Jaguar 900-serien yder 884 hestekræfter og med opdatering af den nye serie forbliver det topmodellen fra Claas.

- Vi har ikke i sinde at lave en ny topmodel med flere hestekræfter, fortæller Roland Kaelin, Jaguar-specialist fra Claas.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det afgørende er materialeflowet, og når der skal investeres i en ny finsnitter, laver mange maskinstationer den fejl, at sammenligne de forskellige finsnitter-mærker på hestekræfterne - men det er faktisk lidt forkert, lyder det fra den tyske finsnitter-ekspert fra Claas.

- Det afgørende er materiale-flowet. Vores topmodel kan lave det samme antal ton i timen, som konkurrenterne kan med flere hestekræfter, påpeger han.

Derfor er det også vigtigt at have fokus på netop hvordan materialeflowet konstant opdateres.

- Så kan finsnitteren lave mere med mindre motorer, og dermed lave mere foder med lavt brændstofforbrug, som betyder meget for vores kunder.

500 til 600 hestekræfter

I Danmark kører der på nuværende tidspunkt ingen Jaguar 980, hvorimod der et par stykker af den næststørste model i serien: Jaguar 970 med 775 hestekræfter.

- Det største marked for finsnittere i Europa ligger mellem 500 og 600 hestekræfter, og det samme gør sig gældende i Danmark, fortæller  Roland Kaelin.

Læs mere om de nye Claas Jaguar-serie HER