Med et 1.400 millimeter bredt dæk præsenterer Goodyear og Titan verdens bredeste serieproduceret traktordæk på amerikansk udstilling.

Den amerikanske dækproducent Titan præsenterer et nyt Goodyear Optitrac LSW 1400/30 R46 dæl på Farm Progress Show i Boone, Iowa, USA.

Dækket er med 1.400 millimeter bredde det bredeste serieproduceret traktordæk på markedet.

Vi har udviklet dækket for at imødegå det stigende krav om enkelthjulmontering til knækstyrede traktorer.

- Scott Sloan Titan & Goodyear Farm Tires.

- Vi har udviklet dækket for at imødegå det stigende krav om enkelthjulmontering til knækstyrede traktorer på det amerikanske marked, fortæller Scott Sloan, landbrugsproduktchef hos Titan & Goodyear Farm Tires.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han oplyser desuden, at dækket højst sandsynligt kun vil blive markedsført i USA.

Skifter fra dobbeltmontering

- Mange er begyndt at få øjne op for, at den gammeldagstanke gang med dobbet hjulmontering ikke er den bedste løsning. I USA har man altid kørt med dobbelt hjulmontering, så traktorerne kan kører i rækkeafgrøder, men efterhånden er det sjældent, at alle traktorer kommer ud i rækkeafgrøder, og derfor er der mange flere fordele i en enkelt hjulmontering, fortæller Scott Sloan.

- Ved at køre med enkelthjulmontering reducerer man trykskader i jorden, da vi med LSW (Low Sidewall Technology) kan sænke dæktrykket markant.

Dækket kommer på markedet i andet kvartal i 2017 og er specielt henvendt til de knækstyrede traktorer fra John Deere i 9R-serien, Case IH Steiger-serien samt New Holland T9-serien.