Den amerikanske dækproducent Titan præsenterer et nyt Goodyear Optitrac LSW 1400/30 R46 dæl på Farm Progress Show i Boone, Iowa, USA.

Dækket er med 1.400 millimeter bredde det bredeste serieproduceret traktordæk på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi har udviklet dækket for at imødegå det stigende krav om enkelthjulmontering til knækstyrede traktorer.

- Scott Sloan Titan & Goodyear Farm Tires.

- Vi har udviklet dækket for at imødegå det stigende krav om enkelthjulmontering til knækstyrede traktorer på det amerikanske marked, fortæller Scott Sloan, landbrugsproduktchef hos Titan & Goodyear Farm Tires.

Han oplyser desuden, at dækket højst sandsynligt kun vil blive markedsført i USA.

Skifter fra dobbeltmontering

- Mange er begyndt at få øjne op for, at den gammeldagstanke gang med dobbet hjulmontering ikke er den bedste løsning. I USA har man altid kørt med dobbelt hjulmontering, så traktorerne kan kører i rækkeafgrøder, men efterhånden er det sjældent, at alle traktorer kommer ud i rækkeafgrøder, og derfor er der mange flere fordele i en enkelt hjulmontering, fortæller Scott Sloan.

- Ved at køre med enkelthjulmontering reducerer man trykskader i jorden, da vi med LSW (Low Sidewall Technology) kan sænke dæktrykket markant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dækket kommer på markedet i andet kvartal i 2017 og er specielt henvendt til de knækstyrede traktorer fra John Deere i 9R-serien, Case IH Steiger-serien samt New Holland T9-serien.