Helt unik har Vredo Danmark fået den helt nye Vredo VT 4556 til Danmark - en ny trækker fra Vredo med ny svensk motor.

Hollandske Vredo er klar til at præsentere en ny trækker med modelbetegnelsen Vredo VT 4556. Maskinen får offencielt premiere til september på en hollandsk udstilling, men allerede nu er maskinen ankommet til Danmark, og her i efteråret kommer maskinen rundt til de danske maskinstationer på demonstration.

Motor fra Scania

Den nye Vredo VT 4556 udskiller sig fra alle tidligere modeller ved at være den første Vredo-traktor med Scania-motor, der er en seks cylindret rækkemotor, som yder 450 hestekræfter med AdBlue og har SCR- samt EGR-teknologi.

Vredo Danmark fortæller, at skiftet til Scania-motorer er foretaget ud fra ønsket om at intensivere udviklingen af brændstoføkonomiske traktorer og fortsat fokusere på brugervenlige traktorer. Det maksimale moment er 2.275 Newtonmeter ved blot 1300 motoromdrejninger, som har direkte indflydelse på brændstofforbruget og støjniveau, såvel inde i kabine som udenfor, som er langt lavere, fortæller den danske importør.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Længere maskine

Ved skiftet fra V6 til seks cylindret rækkemotorer har det været nødvendigt med en kraftig ommøblering af motorrummet og derfor er udstødningen og indsugningsfilter flyttet op bag førerkabine, som er rykket 40 centimeter frem. Brændstoftanken er som noget helt nyt, blevet en integreret del af forskærmene, vægtfordelingen vil derfor være 50-50 med en nedfælder monteret i lift bagerst.

Førerkabine er fortsat Claas, der er heller ikke ændret på instrumentering der fortsat udgøres af integreret armlæn og kørecomputer med TouchScreen, desuden er motorbremse og cruisecontrol standard udstyr.

Transmission er fortsat hydrostatisk-mekanisk, ved hjælp af ændringerne i motorrum er der blevet plads til endnu større blæser vinger til køler, da især effektiv køling er afgørende når man benytter hydrostatisk transmission.