Afløseren til Quadrant 3300-presseren er blevet kraftigere og med større kapacitet.

Claas er nu klar med en afløser til Quadrant 3300-presseren, og afløseren stiger med 12 procent i kapacitet. Navnet bliver Claas Quadrant 5300 og drejningsmomenterne på indpakker- og rotorkoblingen, omdrejningstallet og pressekanalens længde er øget med 12 procent i den nye model.

Den nye presser laver baller i målene 90 x 120 centimeter, ligesom den tidligere Quadrant 3300.

Hårde baller

Den nye Quadrant-presser er udstyret med APC, som står for Automatic Pressure Control, som Claas kalder det automatiske pressegradsystem, hvor chaufføren indtaster den ønskede presseintensitet og den anvendte garnkvalitet i terminalen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Afhængigt af de to værdier, der måles med fire sensorer på knytteren og hovedrammen, regulerer presseren automatisk pressetrykket. Claas fortæller, at med APC kan uerfarne førere også udnytte maskinens og garnets fulde kapacitet og producere baller med samme vægt uafhængigt af materialet.

Som standard har APC sensorer på tre knyttere. Som ekstraudstyr kan APC udstyres med seks sensorer til knytterovervågningen KSC, som står for Knotter Control System. Det nye KCS viser løbende føreren de enkelte knytteres bindekvalitet på terminalen i traktorkabinen.

Opdateringer i bindeapparatet

Foruden en fysisk større presser, så er der også nyheder at finde oven på presseren. Bindeapparatet er blevet opdateret med blandt andet en ny og kraftigere knytter.

Knytternæbet og klempladen er blevet ændret konstruktionsmæssigt, så der arbejdes med længere garnender. Dermed kan knuden ikke længere gå op under højt pressetryk. Den nye knytter arbejder desuden med en ny aktiv garnstyring. Den holder garnet fast med maksimalt pressetryk, mens ballen fyldes, og reducerer trykket under bindingen. Det belaster garnet mindre, så de nye pressere binder ballerne selv med garn af dårligere kvalitet, ifølge Claas.

Som noget særligt er knytterapparatet udstyret med en excentrisk nålestyring. Det betyder, at nålens hastighed varierer, så der er mere tid til bindingen. Når nålen bevæges opad, accelereres den hurtigt, hvorefter den bliver længe på knytteren. Derefter trækkes den igen hurtigt nedad.

De nye pressere er desuden udstyret med Turbo Fan, som Claas kalder det luftsystem, som sørger for at rense knytterne for halm og støv. Luften føres til knytterne med en hastighed på 140 kilometer i timen.

Hydraulisk indføring

Claas viste sidste år på Quadrant 5200 en hydraulisk indføring. Den bliver nu også monteret i den nye Quadrant 5300.

Den hydrauliske indføring betyder, at indføringshastigheden kan reguleres og reverseres fra kabinen i tilfælde af tilstopning.

Oplev maskinen i Danmark

Den nuværende Claas-importør i Danmark, LMB, tager den nye presser med på en danmarksturnesammen med en Claas Axion 870 i næste uge. Sættet starter på Sjælland, og forventer at afslutte turneen to uger senere i uge 34 i det nordjyske.

- Grundet det altid uforudsigelige danske sommervejr, er der ikke fastsat datoer og steder, men vores lokale forhandlere vil løbende holde alle interesserede, der henvender sig, orienteret om hvor og hvornår, vi er i marken nær dem, lyder det fra LMB Danmark.