Da JCB fabrikken i sin tid startede udviklingsprojektet omkring den første JCB Fastrac, var Knight med i udviklingsfasen, og Knight har derfor altid haft et tæt samarbejde med JCB-fabrikken og samtidigt haft et forspring omkring påbygningssprøjter, som Knight kalder for Demount-sprøjter til netop JCB Fastrac.

Knight har dog også erfaring i at bygge demount sprøjter til en række andre traktor-enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye Demount sprøjte som Knight netop har lanceret, er udviklet til den nye JCB Fastrac 4000 serie, som blandt andet har firehjulsstyring med ren hydraulisk forbindelse mellem rat og hjul.

Sprøjten leveres med tankstørrelser på 2.000, 2.500 og 3.000 liter, og sammen med en fronttank løsning på 2.000 liter, bliver sprøjten også interessant på det danske marked.

Med mulighed for firehjulsstyring, trinløs transmission og 5.000 liter rumindhol, giver det konkurrence til de selvkørende sprøjter.

Prikken over i'et er, at sprøjten kan afmonteres, så traktoren ikke er låst blot til sprøjteopgaver.

Op til 30 meter

Den nye Knight Demount sprøjte leveres med en stor del af det kendte Knight bomprogram, enten med dobbeltfold bomme fra 16 til 30 meter eller vertikal foldede bomme fra 24 til 30 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dobbelt fold bommene fås både i en let Gullwing udgave fra 16-24 meter samt i mellemklassen 3-series fra 24-28 meter og high-end 4-series fra 24-30 meter.

Bommene kan leveres med individuel bomløft af sidebomme, således at bommen kan følge terrænet .

Brdr. Toft er den danske importør af sprøjterne, og de fortæller, at alle Knight-bomme er kendetegnet ved utrolig stor stabilitet specielt horisontalt.

Importøren fortæller, at de horisontale bombevægelser har stor betydning for fordelingsnøjagtigheden ? bare nogle få centimeters bevægelse ved centersektionen kan betyde flere hundrede procent doseringsvariation for enden af en bred bom.

Knight-bomme er dæmpet horisontalt ved hjælp af Anti-Yaw system samt en stærk tre-dimensionel gitterkonstruktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maximzer væskesystem

Alle bomme er som standard med Knight patenterede Maximizer-væskesystem med trykbaseret bomcirkulation og lukkeventil på hver dyse.

I følge den danske importør giver trykbaseret bomcirkulation en væsentlig bedre cirkulering og rengøring end andre systemer, og har desuden større sikkerhed mod efterdryp. Desuden vil åbne og lukkefunktionen være hurtig.

Brdr. Toft fortæller, at Maximizer desuden giver logisk betjening og minimerede restmængder, og sikrer at stort set hele væske systemet konstant cirkuleres, så aflejringer undgås.

En del af væskesystemet klarer også GPS sektionskontrol selv ned på enkeltdyseniveau.

Knight sprøjterne kan leveres med skifte af op til fire dyser fra kabinen, som tilvalg med automatisk skifte ved hjælp af Müller-terminalen. Skylning og vask af sprøjten foretages ligeledes fra kabinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyseafstand er standard 50 centimeter, men sprøjten kan tillige leveres med 25 centimeter dyseafstand.

Luftassistance bom

Er der behov for yderligere kapacitet kan sprøjten leveres med luftassistance systemet AirJet, som giver mulighed for væskemængder ned til 70 til 90 liter pr. hektar.

AirJet giver desuden mulighed for reduceret afdrift, hvilket ifølge importøren giver flere sprøjtetimer uden af gå på kompromis med effekten.

Müller-styring

Som til alle andre Knight sprøjter leveres sprøjtestyringen af tyske Müller Elektronik, og tilbyder naturligvis alle de mest moderne faciliteter med blandt andet den nyeste touch-terminal-generation.

Af muligheder kan nævnes GPS sektionskontrol, som kan leveres med lukke på enkeltdyseniveau, hvis præcisionen skal være optimal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styringen er naturligvis ISO-BUS kompatibel, og alle væsentlige sprøjtefunktioner styres på multifunktionsjoysticket og på terminalen.

Den danske importør fortæller, at enn populær tilvalgsmulighed er Distance Control II med tre højdesensorer og proportional ventiler, som ifølge Brdr. Toft giver en meget præcis styring af bomhøjden og optimal terræntilpasning.

Som standard leverer Knight Finger Tip Control, som er en integreret elektrisk styring af alle sprøjtefunktioner, herunder fyldning, cirkulation, sprøjtning og rengøring.

Væskearmaturet er opbygget med i princippet bare to el-ventiler til at styre hele sprøjten; én på sugesiden og én på tryksiden. Alle funktioner kan styres i et kontaktpanel ved fyldestation samt på terminalen i kabinen.