I sommeren 2015 kunne New Holland fremvise en prototype af en ny T6-traktor, der udelukkende bruger metan-gas som brændstof. Traktoren blev vist frem, da New Holland deltog ved Verdensudstillingen i Milano, men nu fortæller koncernen, at man fortsat arbejder seriøst med metan-traktoren.

Ved et pressemøde i Lyon, som Maskinbladet deltog i, oplyste Sean Lennon, der er chef for traktorer hos New Holland, at 2016 bliver et afgørende år i udviklingen af den nye teknologi:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg forventer, at traktoren kan være klar til salg om tre til fem år

- Sean Lennon, chef for traktorer hos New Holland.

- Det er et projekt, som vi arbejder meget seriøst med. Dette år kommer til at afgøre meget i forhold til, hvornår traktoren går i produktion. Vi arbejder på at udvide vores flåde af prototyper, og vi tester dem under forskellige forhold, sagde Sean Lennon og fortsatte:

- Jeg forventer, at traktoren kan være klar til salg om tre til fem år. Det afhænger af, hvordan test-forløbet går i år, og hvor meget, der skal tilpasses, før den kan gå i produktion. Hvis det går godt, er vi nok klar om tre år, ellers kan der gå op til fem år.

De lave oliepriser vi oplever i øjeblikket får dog ikke New Holland til at skubbe projektet tilbage.

- Jeg tror, at vi alle ved, at prisen på olie vil stige igen, og derudover er metan-traktoren en del af vores strategi som Clean Energy Leader og vores tankegang om den selvforsynende farm, sagde Sean Lennon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da New Holland fremviste prototypen på metan-T6?eren, var den udstyret med en motor der yder 132 hestekræfter og har et moment på 740 nm ved 1500 omdrejninger. Derudover var prototypen udstyret med i alt ni metan-tanke, der giver en samlet kapacitet på 300 liter. Ifølge New Holland svarer det til omtrent 62 liter diesel, og det skulle være nok til en halv dags arbejde.