2016 bliver et afgørende år i udviklingen af New Hollands metan-drevne T6-traktor, der forventes klar til salg indenfor tre til fem år.

I sommeren 2015 kunne New Holland fremvise en prototype af en ny T6-traktor, der udelukkende bruger metan-gas som brændstof. Traktoren blev vist frem, da New Holland deltog ved Verdensudstillingen i Milano, men nu fortæller koncernen, at man fortsat arbejder seriøst med metan-traktoren.

Ved et pressemøde i Lyon, som Maskinbladet deltog i, oplyste Sean Lennon, der er chef for traktorer hos New Holland, at 2016 bliver et afgørende år i udviklingen af den nye teknologi:

Jeg forventer, at traktoren kan være klar til salg om tre til fem år

- Sean Lennon, chef for traktorer hos New Holland.

- Det er et projekt, som vi arbejder meget seriøst med. Dette år kommer til at afgøre meget i forhold til, hvornår traktoren går i produktion. Vi arbejder på at udvide vores flåde af prototyper, og vi tester dem under forskellige forhold, sagde Sean Lennon og fortsatte:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg forventer, at traktoren kan være klar til salg om tre til fem år. Det afhænger af, hvordan test-forløbet går i år, og hvor meget, der skal tilpasses, før den kan gå i produktion. Hvis det går godt, er vi nok klar om tre år, ellers kan der gå op til fem år.

De lave oliepriser vi oplever i øjeblikket får dog ikke New Holland til at skubbe projektet tilbage.

- Jeg tror, at vi alle ved, at prisen på olie vil stige igen, og derudover er metan-traktoren en del af vores strategi som Clean Energy Leader og vores tankegang om den selvforsynende farm, sagde Sean Lennon.

Da New Holland fremviste prototypen på metan-T6?eren, var den udstyret med en motor der yder 132 hestekræfter og har et moment på 740 nm ved 1500 omdrejninger. Derudover var prototypen udstyret med i alt ni metan-tanke, der giver en samlet kapacitet på 300 liter. Ifølge New Holland svarer det til omtrent 62 liter diesel, og det skulle være nok til en halv dags arbejde.