Erhvervsskolerne i Aars har igen fået leveret nye maskiner. Denne gang er der tale om to nye New Holland-traktorer til grundforløbseleverne.

Hvordan fastholder man et højt fagligt niveau, til trods for at der 'blot' er tale om grundforløbet til landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen?

Svaret kan findes hos Erhvervsskolerne Aars, hvor man blandt andet uddanner landets landbrugsmaskinmekaniker-lærlinge. Skolen har netop indkøbt to nye New Holland-traktorer til grundforløbet.

Vi får elever til grundforløbet fra hele Danmark og tilmed Grønland og Færøerne.

Per Stig Andersen, uddannelseschef , Erhvervsskolerne Aars.

Der er tale om to New Holland T3.50F, som med 50 hestekræfter og uden førerkabine hører til blandt de mindre traktorer på skolen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Traktorerne skal indgå i undervisningen til simple serviceopgaver, som eleverne skal udføre, fortæller Per Stig Andersen, uddannelseschef for teknologi, byggeri og transport hos Erhvervsskolerne Aars.

Han fik nøglerne overrakt af Peter Andersen fra Farmas i Farsø, som har leveret traktorerne.

150 elever

På årsbasis er der 150 grundforløbselever igennem grundforløbet hos Erhvervsskolerne Aars, og grundforløbsuddannelsen til mekaniker er målrettet landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen. Det viser den seneste investering i de to små blå traktorer også om.

- Vi får elever til grundforløbet fra hele Danmark og tilmed Grønland og Færøerne, fortæller Per Stig Andersen, og påpeger, at grundforløbsuddannelsen i Aars kan være mere attraktiv end i øvrige dele af landet:

- Man kan tage grundforløbet til landbrugsmaskinmekaniker på flere tekniske skoler, men her hos os garanterer vi, at man kommer til at løse opgaver på traktorer, allerede under grundforløbet - og det giver helt sikkert en større interesse at se nærmere på traktorerne, når det er den vej man har valgt, frem for personbiler, fortæller han.

Større interesse for mindre

De mindre traktorer er også valgt, da interessen for uddannelse på have-park området er stigende.

- Vi mærker en større interesse for området, og investeringen i disse to traktorer kan være første skridt i den retning, fortæller Ulf Givskov Bender, uddannelseschef for landbrugsmaskinmekanikeruddannelsen på Erhvervsskolerne Aars.

- Mange af principperne i de større traktorer går igen på de mindre, og det giver også en bedre forståelse på de større traktorer, når man har lært det på de mindre, fortæller han.