Daugbjerg Maskiner kan nu præsentere en ny gummihjulslæsser fra Hyundai.

HL960 har en egenvægt på 18.800 kilo, og i hjertet af den nye maskine sidder en STAGE IV Cummins QSB.7 225 HK (168kW) motor, med en høj ydeevne, som gør den nye HL960 op til ti procent mere brændstofeffektiv under læsning, og i stand til at opnå op til fem procent mere produktivitet sammenlignet med forgængeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøvenlige funktioner

Udover at være mere brændstofeffektiv har den nye HL Serie mange andre miljøvenlige funktioner.

Automatisk sluk af motoren forhindrer unødigt brændstofforbrug og udstødningsgasser. HL Serien slukker motoren, når den går i tomgang.

ECO målerens funktioner giver en jævn økonomisk drift, gennem hyppig kontrol af maskinens driftstilstand. Niveauet på ECO måleren skifter farve i forhold til motoromdrejninger og brændstofeffektivitet. Desuden overvåger den brændstofforbrug som f.eks. gennemsnitlig forbrug og det samlede brændstofforbrug, som vises på skærmen.

HL Serien omfatter også en 'hastighedskontrol', hvor føreren kan begrænse den maksimale kørehastighed indenfor et område på 20 til 40 km/t, for tilpasning til diverse arbejdsbetingelser, hvilket også forbedrer effektiviteten.

Kabine med mere komfort

Kabinen med justerbart sæde giver et ergonomisk arbejdsmiljø, som giver den bedste komfort til føreren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den danske importør oplyser, at kabinen i HL960 er fuldstændig lydisoleret, som ved brug af den sidste nye teknologi indenfor støjreduktion sikrer et maksimum støjniveau på 68 dB. Den nye HL960 model drager fordele af en 2dB reduktion i kabinestøj sammenlignet med 9A serien.

Det nye airconditionsystem maksimerer ydeevnen på varme og køling ved at optimere luftgennemstrømningen gennem kabinen.

Det elektro-hydraulisk integrerede joystick giver føreren mulighed for at betjene udstyr med en lethed, som igen giver større produktivitet og minimerer træthed hos føreren.

Hjælp til føreren

HL960 er optimeret til at give føreren hurtig adgang til nøjagtig data på maskinen. Denne funktion er vigtig ved arbejde i krævende miljøer for at forbedre produktiviteten.

Den intelligente syv tommer touch skærm kan sammenlignes med displayet på en smartphone, da den er læsbar og større end på de tidligere modeller. Audio systemet, som indeholder en radio, har en integreret Bluetooth håndfri funktion, og en indbygget mikrofon, så føreren sikkert kan modtage og foretage telefonopkald når han er i kabinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

'Infotainment' systemet giver også føreren mulighed for at nyde Miracast systemet, som fungerer via WiFi på førerens smartphone, hvilket gør det nemt at bruge funktionerne på smartphonen oppe på den store skærm, herunder navigation, internet, videoafspilning og at lytte til musik.

Nyudviklede skovle

Hyundai har også ændret designet på skovlene til gummihjulslæsserne i HL serien, og de kan nu fyldes bedre, har en ekstra spildkant for at mindske spild af læsset materiale samt udskiftelige slæbesko. HL960 har ifølge en pressemeddelelse op til fem procents større produktivitet, sammenlignet med 9A Serien.

Ét tryk på en kontakt er alt, hvad der skal til, for at få fuld adgang til motorrummet på Hyundais nye gummihjulslæsser - en helt ny funktion, som ikke er set på tidligere Hyundai gummihjulslæssere. Den elektriske motorhjelm gør rengøring og vedligehold lettere. Første udskiftning af olie og filtrer er fastsat til 250 timer, for at reducerer vedligeholdelsesomkostningerne.

HL Serien er udstyret med et stort luftfilter, en automatisk støvfjerner og et tre-trins turbo pre-filter, som tilvalg, for at forbedre levetiden og holdbarheden. Maskinen har også et fuldt forseglet motorum, designet til at forhindre risikoen for brand, forårsaget af udefrakommende skidt.

Den nye gummihjulslæsser kan også leveres i en XT version (større dumphøjde).