I de 10 år Brørup Traktor- og Maskincenteer har importeret og solgt de polske Mandam jordbearbejdningsredskaber, har der været en god interesse for produkterne.

- Man må jo næsten ikke sige det lige for tiden, men vi sælger faktisk helt godt af de polske Mandam redskaber, både stubharver, tallerkenharver og grubbere/undergrundsløsnere. Årsagen er helt klart, at kunderne får kvalitet for pengene. Altså både en fair købspris og lave ejertidsomkostninger, fortæller Svend Aage Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv er han også glad for kvaliteten. Gennem alle årene har der kun været i alt to reklamationer, så der er ingen risiko for maskinforretningen ved at sælge produkterne. Det smitter ifølge også af på prisen.

- Vi behøver ikke at kalkulere med uforudsete omkostninger efter salget, og det kan kunderne selvfølgelig se i vores udsalgspriser. Et af de produkter der sælger bedst er de fem tands grubbere. De er ikke mere avancerede and andre, bare kraftigere og til en fornuftig pris, fortæller Svend Aage Jensen.

Kraftigt grej

- Det er selvfølgeligt ikke udelukkende prisen, der tiltaler kunderne - også redskabernes kraftige konstruktion tiltaler dem, påpeger Svend Aage Jensen.

Polen er nu et EU-land i stærk udvikling, men en del af deres traditionen med nærmest at overdimensionere redskaberne holder ved. Det skyldes ifølge den sønderjyske maskinsælger både at jorden mange steder ikke er så gennemarbejdet som i Danmark, og at de store, gamle statsbrug både skulle over store arealer og kørte stærkt med meget store traktorer.

- En anden fordel er, at de fleste af redskaberne laver et flot arbejde, selvom der er mange planterester tilbage. Det er for eksempel en fordel efter majs høstet med høj stub, fortæller Svend Aage Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som eksempel på nogle af de solgte modeller fremhæver Svend Aage Jensenen seks meter tallerkenharve med 610 millimeter tallerkener, hydrauliske justering af arbejdsdybde og fjedertænder før pakkeren. Også stubharver med ekstra fjedersikring og pakkere til stort set enhver opgave og i alle bredder er der stor interesse for.

Fabrikken, der i øvrigt kan fejre 25 års jubilæum i år, ligger i det sydlige Polen.