Dansk Maskinhandlerforening har gennemgået 120 ud af 135 medlemmers regnskaber, hvor fire ud af fem kom ud af 2013 med overskud på bundlinjen.

Fire ud af fem af Dansk Maskinhandlerforenings medlemmer kom ud af 2013 med overskud på bundlinjen. Det viser en gennemgang af 120 regnskaber fra foreningens i alt 135 medlemmer. Nogle få maskinforhandlere er personligt ejede og der er derfor ikke adgang til regnskaberne.

- Det viser, at langt de fleste maskinhandlere har pondus til at blive i markedet og yde kunderne en god service, lyder det fra Dansk Maskinhandlerforening.

Klaus Nissen, direktør for Dansk Maskinhandlerforening, konkluderer ud fra regnskaberne:

- Nu er de ved at være på ret kurs igen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Gennemgangen viste, at 80 procent af virksomhederne havde overskud i 2013, siger Klaus Nissen videre.

Godt for kunderne

Fremgangen for maskinhandlerne, der blev hårdt ramt omkring år 2008, gælder for hele landet og alle størrelser forretninger. Og det er godt nyt for kunderne

- Som det ser ud nu, kan vi fortsat regne med, at vores medlemsvirksomheder er klar til at tage sig godt af deres kunder, fastslår Klaus Nissen.

Han anser ikke de nuværende lavere priser på afgrøderne som en tilbagevenden til de tunge år med finanskrise.

- Vi skal bare vænne os til, at priserne vil have større udsving, fordi de afspejler verdensmarkedet i den omskiftelige verden, vi har. Det gælder også prissætningen på landbrugets produkter.

- Men produkterne vil blive stadigt mere brug for med stigende velstand og en øget verdensbefolkning.

- Man må bare lære, at der skal konsolideres i gode tider til de dårligere tider, mener Klaus Nissen.