Hen over sommeren har Agri Nord i samarbejde med syv landmænd invitereret til bondegårds-safari ude på landet, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Det tilbud har rigtig mange taget imod. I løbet af de syv uger har mere end 1.300 gæster været på besøg på en af gårdene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er så glade for den store opbakning, og vi er stolte over, at vi har kunnet vise, hvordan de nordjyske landmænd producerer klimarigtige og bæredygtige fødevarer med høj sundhed og dyrevelfærd, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Blandt værterne var der både mælke- og svineproducenter, en kyllingeproducent og naturplejere. Hvor det var muligt, var gårdbesøget koblet sammen med en gårdbutik eller lignede, hvor de produkter, der blev ud af mælken eller kødet, kunne opleves.

Blandt andet kunne man efter besøget på Vrejlev Kloster tage til Ingstrup Mejeri, hvor klosterets mælk bliver til oste, ligesom flere af de andre værter også havde åbent i deres gårdbutikker.

- Et godt eksempel på lokalt producerede fødevarer og nærhed, hvor forbrugeren både ser, hvor råvaren kommer fra, og hvordan det færdige produkt er, siger formanden.

Dansk er bedre

Bondegårdssafarien er en del af den længerevarende kampagne med overskriften »Dansk er bedre«, som Agri Nord kører. Kampagnen har det overordnede tema, at forbrugerne skal købe danske fødevarer, når de handler ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne gøre den danske forbruger opmærksom på, at hvis de vælger danske fødevarer, så får de ikke alene en god kvalitet, men træffer også et klimavenligt valg, siger Carl Christian Pedersen.

Agri Nord har tidligere ved Tall Ships Races gjort en indsats for at oplyse forbrugerne og vil også være til stede med samme budskab, når der er bæredygtighedsmesse i Aalborg Kongres og Kulturcenter til oktober.

Kæmpe ryk-ind

Et af de steder, der var rigtig mange besøgende, var hos Flyvende Græsning og Rebildcentrets Gårdbutik. Flyvende Græsning er en bedrift med naturpleje, og kødet og skindet herfra sælges i gårdbutikken. Begge dele drives af parret Marie Fisker og Andreas Lomborg, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Her var der et sted mellem 500-700 gæster.
- Der var en enorm interesse for de varer, vi sælger i gårdbutikken, fortæller Marie Fisker.

Flere af de andre værter oplevede ligeledes stor interesse for produktioner, og at mange besøgende havde nogle rigtig gode oplevelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover Vrejlev Kloster og Rebildcentrets Gårdbutik var der bondegårdssafari hos slagteren og landbruget Krastrupsøgaard, Skørping, Økologiske Pilegrise, Nibe, mælkeproducent Jens Verner Pedersen, Hobro, kyllingeproducent Rokkedahl, Nibe og naturplejer Lars Thomsen, Frederikshavn.