23 aktivister fra Greenpeace fik onsdag morgen DLG's foderfabrik på Aarhus Havn til at gå i stå under en protest mod Danish Crown og slagteriets tiltag, "klimakontrolleret gris".

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På havnen havde Greenpeaces aktivister blokeret indgangen til fabrikken, hvilket gjorde, at lastbiler holdte i kø foran, mens medarbejderne på fabrikken ikke kunne komme ind.

Ifølge mediet blev politiet tilkaldt, og 17 demonstranter blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Yderligere kan en gruppe aktivister se frem til en sigtelse for husfredskrænkelse, når de kommer ned fra siden af fodersiloerne, hvor de ifølge stiften hænger.

- Danish Crown må omgående stoppe med at greenwashe klimaskadeligt kød og trække sin vildledende markedsføring tilbage. Virkeligheden er, at Danish Crown fodrer klimakrisen og er medansvarlig for rydning af skove i Sydamerika med sin store produktion af svin, opfedet med skovrydningssoja. Vores tålmodighed med deres klimaløgne er slut, derfor har vi blokeret fabrikken, siger Greenpeace-aktivist Nicoline Hagen ifølge en pressemeddelelse på Greenpeaces hjemmeside .