Lyt til artiklen:

Vilomix køber spansk premix- og mineralvirksomhed

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Danish Agro koncernens datterselskab, Vilomix Holding A/S, der også er ejet af grovvareselskaberne Agravis, Vestjyllands Andel og NAG, har netop indgået aftale om overtagelse af det spanske premix- og mineralselskab Tegasa (Técnica Ganadera S.L). Overtagelsen er effektueret pr. 2. september 2021.

Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tegasa er et familieejet selskab, der blev grundlagt i 1965, med hovedkontor i Barcelona og fabrik i Valls, Tarragona. Selskabet samarbejder med landmænd i hele Spanien og producerer vitamin- og mineralblandinger samt specialblandinger og foderadditiver til grise, køer og fjerkræ.

I 2020 omsatte selskabet for ca. 90 millioner kroner og beskæftiger 30 medarbejdere. Fabrikken er fuldt automatiseret med eget laboratorie og produktionen er certificeret med FAMI-QS og følger ISO-22000 kvalitetsstandarder.

Koncernchef i Danish Agro koncernen, Henning Haahr, ser store perspektiver i opkøbet.

- Tegasa er en rigtig spændende virksomhed, der bygger på den samme kultur og de samme værdier, som vi arbejder ud fra. Spanien er derudover et spændende marked når det kommer til animalsk produktion, og jeg ser store muligheder for at Vilomix og Tegasa sammen kan skabe endnu bedre resultater. Derudover ligger der også muligheder for genetikselskabet Danbred, som vi er medejere af. Opkøbet følger vores strategi om at gøre koncernens premix- og mineraldivision endnu mere international, og jeg ser frem til samarbejdet med de spanske landmænd, siger Henning Haahr.

Også CEO i Vilomix, Peter Iversen, er begejstret for aftalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er meget tilfreds med aftalen, der passer perfekt ind i vores strategi om at blive en stærk aktør i Sydeuropa. Vi ser store synergier mellem Tegasa og Vilomix indenfor produktudvikling samt videndeling omkring dyreernæring. Spansk griseproduktion er karakteriseret ved et professionelt integrator-setup og vi får nu mulighed for, at arbejde endnu tættere med disse store aktører samt de spanske landmænd. Vi tror også på, at vores styrke og viden indenfor genetik i Danmark kan være med til at styrke Tegasas position i Spanien, siger Peter Iversen, der forklarer, at en stor del af de i alt cirka 2 millioner søer i Spanien er baseret på dansk genetik.

Aftalen er betinget af godkendelse fra de spanske konkurrencemyndigheder.