Automatisk oplæsning:

DLG fusionerer i Tyskland

00:00
Hastighed: ???x
00:00

DLG-koncernens to store tyske selskaber, HaGe og Team, fusionerer og bliver dermed blandt de førende spillere på det tyske marked, der er DLG-koncernens største. Når fusionen er gennemført, vil selskabet, der får hovedsæde i Flensborg, omsætte for 32 mia. kr. og beskæftige op mod 5.000 medarbejdere.

Landbrugsselskabet HaGe og energi- og byggemarkedsselskabet Team SE forener nu kræfterne i ét samlet selskab med fokus på landbrugsbranchen såvel som bygge- og energisektoren. Fusionen kommer efter flere års tæt samarbejde mellem de to virksomheder og danner udgangspunktet for opbygningen af et effektivt, fremtidsorienteret og moderne selskab med et stærkt udgangspunkt for fremtidig vækst.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

- Tyskland er et strategisk vigtigt marked for DLG, og med fusionen af HaGe og Team til ét selskab vil vi stå særdeles stærkt i den skarpe konkurrence, der er på det tyske marked. Team og HaGe er hver især stærke spillere inden for deres respektive forretningsområder. Sammen får de endnu mere slagkraft til at udbygge vores markedsledende position i Tyskland og afsøge nye forretningsmæssige muligheder, siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG-koncernen.

Med fusionen skabes en af ​​de største virksomheder med hovedsæde i Slesvig-Holsten, der vil beskæftige næsten 5.000 mennesker, omsætte for 32 mia. kr. og generere et driftsresultat (EBITDA) på 1 mia. kr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- DLG er et selskab med solide danske rødder, men vi henter en stor del af vores omsætning og indtjening uden for landets grænser og i særdeleshed i Tyskland. Med fusionen mellem HaGe og Team skaber vi et endnu bedre udgangspunkt for at generere yderligere indtjeningsvækst på det tyske marked, som i dag bidrager med 2/3 af DLG-koncernens samlede indtjening, siger Kristian Hundebøll.

Det nye selskab får hovedsæde i Flensborg, hvor Team er ved at opføre et nyt domicil med 380 arbejdspladser, der ligger blot en god times kørsel fra DLG-koncernens domicil i Fredericia.

Kevin Lorenzen (CEO, Team) og Henrik Madsen (CEO, HaGe) vil udgøre direktionen i det nye selskab sammen med Carsten Gemeinhardt (COO, Team) og Lars Sørensen (CFO, HaGe).

Fusionen skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i Team inden årets udgang og træder i kraft med virkning fra januar 2022.