Lyt til artiklen:

Venstre ser den grønne omstilling som århundredes erhvervsmulighed

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Helt konkret foreslår Venstre at skære dimittendsatsen ned på 9.500 kroner for nyuddannede og bruge besparelsen på denne grønne omstilling.

- Det vil frigøre 1,7 milliarder kroner til den grønne omstilling hvert år. Og det vil samtidig øge beskæftigelsen med 5.700 personer i en situation, hvor der er akut mangel på arbejdskraft i erhvervslivet, lyder meldingen fra Jakob Ellemann-Jensen, politisk leder af Venstre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkret vil Jakob Ellemann-Jensen sætte dagpengesatsen ned fra 15.844 kroner om måneden til 11.600 kroner for en forsøger.

For en ikkeforsøger vil beløbet skulle gå fra 13.815 kroner til 9555 kroner.

I forbindelse med Venstres udspil siger erhvervspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer, Morten Holm Østergaard:

Det er afgørende, at vi får sat yderligere gang i den grønne omstilling i samfundet, det kræver nye og målrettede investeringer. Derfor er det positivt, at Venstre har fokus på at sætte midler af, så Danmark kan fortsætte med at gå foran, når det kommer til at skabe bæredygtige og grønne løsninger, siger erhvervspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer, Morten Holm Østergaard.

Venstre opfordrer partierne i Folketinget til at tage den svære debat om, hvor pengene til den grønne omstilling skal komme fra.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Stort set alle er enige om, at den grønne omstilling er nødvendig og haster. Og vi bliver nødt til at tage en ærlig debat om, at det også kræver, at vi prioriterer klimaet og investerer i det. Hvis vi ikke skal skære i kernevelfærden eller hæve skatterne, er vi nødt til at lave reformer, eder sikrer, at flere kommer i arbejde. Jeg vil det sidste, siger Jakob Ellemann-Jensen.