Automatisk oplæsning:

Danish Agros svenske maskinafdeling nærmer sig vendepunkt

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Swedish Agro Machinery er efter flere års underskud ved at tilpasse organisationen og etablere sig i Sverige.

Swedish Agro Machinery, der er en del af Danish Agro, ser ud til at vende skuden.

Efter flere år med underskud har man tilpasset organisationen, og Ebita er steget med 17 millioner svenske kroner.

Det skriver Swedish Agro Machinery i en pressemeddelelse.

Årsresultatet vil dog blive negativt påvirket af diverse poster fra tidligere år, skriver Swedish Agro Machinery.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- På trods af det udfordrende år 2020 er vi nu veletablerede og på plads i Sverige. Der er stadig en vis turbulens i maskinindustrien, men vi står fast på vores retning. Vores salg af mejetærskere udvikler sig positivt og sammen med vores kolleger rundt om i Østersøen har vi omkring 40 procent af mejetærskermarkedet. Vi ser meget gode vækstmuligheder i HORSCH -mærket og investerer i en stigning i vores traktorsalg, siger Hans-Christian Ripa, den lokale direktør i Swedish Agro Machinery.

Jens Skifter, der er administrerende direktør i koncernledelsen for Danish Agros samlede maskindivision, ser tilbage på det forgangne ​​år og er tilfreds:

- Vi har haft et meget godt år for maskindivisionen. Salget steg til 4,8 mia. Kr., Hvilket giver en stigning på 23% i forhold til året før. Dette førte til, at vores driftsoverskud (EBITA) landede på 13,3 mio. Kr., Hvilket er 60 mio. Kr. højere end i 2019. Den positive udvikling skyldes blandt andet vores endelige erhvervelse af maskindriften i Baltikum og organisk vækst i de ni lande, hvor vi har maskinforretning, siger han.

Ifølge Jens Skifter er den positive udvikling af maskindivisionens økonomiske resultater også et tegn på, at organisationens struktur er på plads.

- I dag har vi maskinoperationer i ni lande og er den største partner for CLAAS med eksklusiv repræsentation af deres produkter i syv af landene. På få år har vi opbygget en stærk og konkurrencedygtig markedsposition inden for maskinsegmentet, og det er vi meget tilfredse med, siger Jens Skifter.