Lyt til artiklen:

Debat: Giv os troen på Produktions-Danmark tilbage

00:00
Hastighed: ???x
01:08

En pressehistorie forleden berettede om, hvordan usikkerhed om dansk landbrugs rammevilkår skaber betænkeligheder hos potentielle købere af landbrug og dermed dødvande på ejendomsmarkedet udenfor byerne.

Dén historie burde være pligtlæsning for enhver politiker, som deltager i de igangværende landbrugsforhandlinger på Christiansborg!

Artiklen fortsætter efter annoncen

For hvor har vi dog brug for det stik modsatte af at svække og stække dansk landbrug og dansk erhvervsliv. Vi behøver optimisme til og lempeligere vilkår for det producerende Danmark fremfor begrænsninger og restriktioner, forhøjet arveafgift plus diktater om, hvad vi skal producere. Lad os dog - som vi i forvejen er så gode til og internationalt anerkendt for - på miljø- og klimarigtig vis lave de madvarer, der er så efterspurgt på det inden- og udenlandske marked.

Alternativet til denne positive tilgang er Kreml-inspirerede virksomhedsplaner fra før Murens fald. Faldende eksport/samfundsindtjening. Stigende ledighed. Udsultning af landdistrikterne. Og en smuldrende tro på, at der stadig er noget, der hedder Produktions-Danmark.