Automatisk oplæsning:

Nyetableret landmand valgt ind i Vestjysks bestyrelse

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Dorte Kvistgaard Christensen, der driver Viftrupgård Agro i Spjald sammen med sin mand, er nyt medlem i Vestjysks bestyrelse.

Udsigten til mange år i erhvervet og lysten til at gøre gavn for kollegerne i landbrugsbranchen er to væsentlige årsager til, at Dorte Kvistgaard Christensen valgte at kandidere til bestyrelsen i landboforening vestjysk. Hun blev valgt ind ved den ordinære generalforsamling i juni.

Det skriver Vestjysk i en pressemeddelelse.

- Vi er nyetablerede og har mange år i landbrugserhvervet foran os, så derfor synes jeg, at det er vigtigt at have indflydelse på, hvordan fremtiden kommer til at se ud for os som landmænd og for vores kollegaer. Jeg synes desuden, bestyrelsesarbejde er spændende, og vil gerne være med til at præge dagsordenen, siger Dorte Kvistgaard Christensen.

Dorte Kvistgaard Christensen er 43 år og driver sammen med sin mand, Kasper, Viftrupgård Agro, der ligger i Spjald øst for Ringkøbing. De overtog bedriften ved generationsskifte i 2018. På bedriften driver de maskinstation og dyrker grovfoder til Viftrup biogas samt frøgræs og korn som salgsafgrøder. Sammen har Dorte og Kasper tre drenge på 3, 14 og 17 år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Synlighed af dansk landbrug

Dorte Kvistgaard Christensen ser frem til at påbegynde arbejdet i bestyrelsen og være med til at gavne landbruget i Ringkøbing-Skjern kommune både politisk, fagligt og socialt.

- Vi skal i bestyrelsen arbejde for landboforeningens medlemmer og tale deres sag, og det glæder jeg mig meget over at være blevet en del af, lyder det fra Dorte Kvistgaard Christensen.

Særligt den aktuelle klimadagsorden, synes det nye bestyrelsesmedlem, er vigtig.

- Der ligger mange muligheder i bæredygtighed og i hvordan, vi arbejder med CO2-reduktion. Her skal vi se landbruget som en del af løsningen på problematikkerne, for CO2 reduktion kan blive til en god forretning, hvis vi prioriterer og griber det rigtig an. Det er vigtigt, at landmændene kan se sig selv i klimatiltagene og ikke føler sig overrumplet, siger Dorte Kvistgaard Christensen og tilføjer:

- Et andet vigtigt fokusområde er synligheden af dansk landbrug og livet på landet. Alle kender til landbruget, og har en holdning til os, men de færreste ved, hvad vi egentlig laver. Det er vigtigt at få fortalt de gode historier.