Lyt til artiklen:

Egedalsagerne afgjort med dobbelt op til berørte landmænd

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Syv lodsejere i Egedal Kommune har nu endelig fået Overtaksationskommissionens vurdering af størrelsen af deres erstatning for ikke, at måtte sprøjte deres marker i et område ved Bjellekær Kildeplads.

Erstatningerne er nu fordoblet fra det som Egedal kommune tilbød, nemlig kr. 40-55.000 pr. hektar til, at alle får det samme nemlig kr. 100.000 pr. hektar. Taksationskommissionen nåede til samme resultat som kommunen, men nu er der sat punktum i sagen med en forhøjelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

Formand for Nordsjællands Landboforening, Lars Jonsson, glæder sig over det sammenhold, der har været mellem flere foreninger og lodsejerne.

-Sammen med Landbrug & Fødevarer har vi kæmpet stærkt i denne sag i mere end fem år, og nu bærer indsatsen frugt. Jeg synes, at vi kan være stolte over indsatsen og også resultatet, nu hvor erstatningerne er fordoblet i forhold til kommunens tilbud, siger han.

Advokat Håkun Djurhuus, Lundgrens, siger:

-To Overtaksationskommissioner hver med særlig sagkyndig ekspertise har nu behandlet de principielle sager fra Beder og Egedal. Jeg har haft den opgave at sikre, at der tilkendes fuldstændig erstatning. Det manglede bare. Det fremgår direkte af loven, men faktum er også, at ejendommene begrænses stærkt af forbuddene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Landbrug & Fødevarer er chefjurist Charlotte Bigum Lynæs også tilfreds med flere præmisser i kendelserne.

-For Landbrug & Fødevarer har det været vigtigt at få afvist løse betragtninger om, at man kan drive landbrugsarealerne rentabelt, selvom der ikke er husdyrbrug i nærheden, eller at man kan sætte heste på disse ejendomme trods tydelige engbrandbægere. Det lykkedes, og det glæder os, siger hun.