Lyt til artiklen:

Tolv EU-lande vil have permanent forbud mod pelsdyravl i hele Europa

00:00
Hastighed: ???x
01:15

Initiativet om forbud mod pelsavl kommer fra de hollandske og østrigske regeringer. De bliver bakket op af ti andre medlemsstater, der kræver en afslutningen af ​​pelsdyravl i EU på grund af dyrevelfærd, folkesundhed og etiske overvejelser.

På Landbrugs- og fiskeriråds møde i EU fremsatte ministrene fra Holland og Østrig et diskussionsoplæg, der opfordrede Europa-Kommissionen til at tage nødvendige skridt, der fører til afslutningen af ​​pelsdyravl i Europa, skriver mediet Eurogroup for Animals.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anmodningen tager hensyn til dyrevelfærd og etiske overvejelser i forbindelse med pelsdyravl, men også risiciene for folke- og dyresundheden på grund af dyrenes modtagelighed for infektioner med SARS-CoV-2.

Medlemsstater: Belgien, Tyskland, Luxemburg, Slovakiet, Italien, Frankrig, Irland, Polen, Slovenien og Bulgarien støtter forslag om forbud mod pelsavl.

Regeringerne i Holland og Østrig lægger op til et forbud mod hold af alle typer pelsdyr som mink, vaskebjørn, ræve og chinchillaer med det argument at kommercielle pelsdyravler har en negativ effekt på dyrevelfærden.