Lyt til artiklen:

Status på miljø- og økologiordningerne: Fleste sager er behandlet

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Landbrugsstyrelsen er fortsat i gang med at behandle 2020-tilskud på miljø- og økologiordningerne. Styrelsen har aktuelt behandlet 97,9 procent af økologi-sagerne, 99,3 procent af plejegræs-sagerne og 94,8 procent af MVJ-sagerne. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

I alt mangler 178 sager at blive behandlet ud af i alt ca. 10.000 ansøgninger om udbetaling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom vi er kommet langt, når vi desværre ikke at behandle alle sager inden 30. juni, skriver styrelsen.

Landbrugsstyrelsen arbejder på at behandle sagerne så hurtigt som muligt. Størstedelen af de manglende sager skyldes it-fejl, og disse afsluttes løbende. Desuden giver Landbrugsstyrelsens nye fulde kontrol af ejerforhold, hvor der er risiko for omgåelse, også længere sagsbehandlingstider, fordi den afventer juridiske afklaringer med EU-Kommissionen.

Alle ansøgere har fået udbetalt 2019-tilskud, men der er 125 ansøgere med enten plejegræs- eller økologitilskud, der ikke har fået udbetalt støttebeløb til alle tilsagnsmarker. Dette skyldes typisk, at der er producentskiftet marker til eller fra den pågældende bedrift, men producentskiftet var ikke behandlet på det tidspunkt, hvor 2019-tilskuddet blev udbetalt. Landbrugsstyrelsen arbejder løbende på at få udbetalt på disse sager, men også blandt disse sager kan der være nogle, som bliver omfattet af kontrol for omgåelse og skal afvente afklaring med EU-Kommissionen.