Lyt til artiklen:

Organisationer i opråb til regeringen: Forbyd minkavl permanent

00:00
Hastighed: ???x
01:12

Fem dyreværns- og miljøorganisationer opfordrer i dag i et åbent brev indtrængende regeringen til at forbyde minkavl permanent. Det bør ske af hensyn til både dyrene, folkesundheden og miljøet. Og beslutningen bør træffes til efteråret, mens burene stadig står tomme.

Det skriver de fem organisationer Anima, Dyrenes Beskyttelse, Greenpeace, DOSO og World Animal Protection i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Danmark står ved en historisk skillevej. Vi kan enten tillade genetableringen af en dyreproduktion, som er og bliver uforenelig med god dyrevelfærd - eller vi kan stille os på den rigtige side af historien og forbyde minkavl permanent. Vi håber inderligt, at regeringen vil træffe en beslutning, som Danmark kan være stolt af, udtaler Joh Vinding, direktør hos Anima.

I det åbne brev, som er direkte stilet til henholdsvis fødevareminister, Rasmus Prehn, sundhedsminister, Magnus Heunicke og miljøminister Lea Wermelin, peger de fem organisationer på, at et forbud mod minkavl ikke kun er det rigtige af hensyn til dyrene, men også af hensyn til folkesundheden og miljøet.