Lyt til artiklen:

Pihl Lorentzen: Regeringen har ført landbruget bag lyset

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Det står nu klart i al sin gru, at S-regeringens udspil vil fjerne grundlaget for mellem 6.000-7.000 arbejdspladser, hvis man kigger på bare 20 pct. af det danske landbrugsareal. Det viser nye grundige beregninger fra Landbrug & Fødevarer, der er foretaget på nogle af de områder, der bliver hårdest ramt. Samtidig vil 600 landbrug stå på randen af konkurs med regeringens planer for EU's landbrugsstøtte.

Venstre har længe presset på for, at regeringen skulle fremlægge konsekvensberegninger for deres udspil. For vi havde på fornemmelsen, at både arbejdspladser og økonomi bliver hårdt ramt. Selvom landbrugsforhandlingerne har været i gang i flere måneder, så har vi endnu ikke fået fakta på bordet. Med de nyeste afsløringer, begynder man at forstå, hvorfor regeringen putter med konsekvenserne. Den har simpelthen ført landbruget bag lyset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da regeringen fremlagde deres udspil, lovede den højt og helligt, at en kommende aftale ikke skulle koste arbejdspladser. Derfor er det dybt bekymrende, at det nu kommer frem, at deres udspil både vil betyde tab af tusindvis af job og hundredvis af konkurser. Det vil Venstre ikke være med til. Derimod medvirker vi gerne til en landbrugsaftale, der forbedrer klimaet og vandmiljøet, men på en måde, hvor vi ikke blot sender tusindvis af arbejdspladser ud af landet uden af gavner klima og miljø en tøddel. Det er fortsat mit håb, at der kan indgås en bred landbrugsaftale. Men det kræver, at regeringen imødekommer de blå partier og pure afviser de røde partiers urealistiske retorik og paradeforslag. De dygtige danske landmænd har allerede vist vejen for den grønne omstilling. Det skal de belønnes og takkes for - ikke straffes.