Lyt til artiklen:

Flere brancher til maskinskue i Skjern

00:00
Hastighed: ???x
03:24

Hvis ikke det havde været for Corona-situationen, så havde Skjern Maskinforretning allerede holdt deres årlige åbent hus arrangement. Da maskinforretningen også måtte vinke farvel til deltagelsen i det årlige landsskue i 2021, var det tid til at lave nye planer. Maskinerne skulle simpelthen ud og luftes, og kunderne skulle have mulighed for at se dem helt tæt på igen, skriver Skjern Maskinforretning i en pressemeddelelse.

Som det også gælder til åbent hus hos Skjern Maskinforretning, bliver der også serveret lidt godt til ganen i form af pølser og fadøl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er i en branche, hvor det betyder meget for os at komme afsted til de store messer og udstillinger. Dels så vi kan vise nye maskiner og nyt udstyr frem, men absolut også fordi det giver de bedste forudsætninger for en god dialog med kunderne", siger salgsleder for landbrug hos Skjern Maskinforretning Kjeld Toftgaard.

Skjern Maskinforretning har desuden inviteret leverandører til at deltage og vise produkter og maskiner frem på dagen. Indtil videre deltager MI, Kverneland, Foder Teknik, Engcon, JST, Unicontrol, Dalbo & Samson Agrolize.

Skjern Maskinforretning har New Holland, som hovedprodukt, og der vil naturligvis også være repræsentanter fra New Holland til stede på dagen, der kan vise frem og svare på eventuelle spørgsmål.

Skjern Maskinforretnings to importforretninger, Thaler og Polaris, har naturligvis også fundet maskiner frem til udstillingen - og sælgerne her er altid klar på en god snak.

Ny gyllevogn fra Samson

En af de nyheder, som gæsterne kan se på dagen, er den nye gyllevogn fra Samson Agrolize. Vognen er en udvidelse til den i forvejen kendte serie PGII Genesis, men der er vigtige detaljer til forskel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modellen, PGII 20 Genesis, kører tests hos kunder lige nu, men 2.juli er første gang offentligheden kan se den helt tæt på.

rich-media-3
Samson fremviser for første gang den nye PGII 20 Genesis for publikum. Arkivfoto: Morten Damsgaard.

De største ændringer på gyllevognen er hjuldiameteren, der er blevet større, længden på vognen, der giver en bedre vægtfordeling ved tunge redskaber og sidst men ikke mindst en ny hydraulikplatform.

- Vi har oplevet en efterspørgsel på en gyllevogn med de nye specifikationer, og derfor glæder vi os til at kunne vise den frem, siger distriktschef hos Samson Agrolize Bjarne Greve, der oplever stor efterspørgsel på den model til især nedfælderopgaver.

Også entreprenørmaskiner

I forhold til entreprenørmaskiner og redskaber hertil, er der gravemaskine-modeller fra New Holland og Hyundai i udstillingen.

Fra Hyundai kan det ikke udelukkes, at modellen HX85A, får lidt ekstra opmærksomhed på dagen. Europamesteren i præcisionsstyring med en gravemaskine, Bendt Risom, kigger nemlig forbi og tester den af. Hvis du er i tvivl om, hvem han er, så er det ham, der kan mikse drinken rom og cola med en gravemaskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Normalt plejer Bendt Risom at operere i en Volvo-maskine. Men på denne dag udfordrer vi hans evner med en godt udstyret Hyundai gravemaskine, model HX85A. Han skal naturligvis have mulighed for at arbejde i kendte elementer som sand eller jord, men vi har også andre tricks i ærmet, som vi vil teste af på selve dagen, siger Kjeld Toftgaard.

rich-media-5
Bent Risom der er europamester i præcisionsstyring kommer og viser sine færdigheder med en Hyundai HX85A gravemaskine. Pressefoto: Skjern Maskinforretning.

Maskinen fra Hyundai er udstyret med Engcon rotortilt og gribeklo samt Engcons SS10-styring, og det er til gengæld noget Bendt Risom kender.