Automatisk oplæsning:

Europæisk projekt vil forbedre animalsk produktion

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Det nye europæiske forskningsprojekt "3D'omics" skal forsøge at løse nogle af de største udfordringer i animalsk produktion ved at skabe og optimere en teknologi til at forstå forholdet mellem dyr og mikrobioter i mikroskala.

Milliarder af husdyr giver mad til mennesker over hele verden. Den animalske produktion har dog en række udfordringer med sig i form af betydelige mængder affald, brug af antibiotika og forbrug af meget store mængder afgrøder.

3D'omics, et nyt europæisk projekt støttet af EU Horizon 2020, sigter mod at minimere virkningen af disse udfordringer gennem en forståelse af interaktionen mellem dyr og mikroorganismer. Københavns Universitet leder projektet, og konsortiet omfatter forskere fra otte europæiske universiteter og forskningsinstitutioner samt fem forskellige virksomheder fra den private sektor.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Projektkoordinator ved Københavns Universitet Antton Alberdi forklarer, at identifikation af mikrobielle miljøer, der interagerer optimalt med dyr, kan bidrage til at forhindre sygdomsudvikling ved at øge dyrenes immunitet, til at formindske brugen af medicin samt til at forbedre organismernes fordøjelsesevne og dermed producere mindre affald.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Tarm-mikroorganismer har en systemisk indvirkning på mange biologiske processer hos husdyr. Derfor anses en forståelse af interaktionerne mellem dyr og mikrobioter for at være et af de vigtigste skridt til at opnå en effektiv animalsk produktion, mere bæredygtige procedurer og en forbedring af dyrevelfærden, siger Antton Alberdi, lektor ved Center for Evolutionary Hologenomics, GLOBE Institute.