Automatisk oplæsning:

VEZG-smågrisenoteringen er uændret

00:00
Hastighed: ???x
00:00

VEZG-smågrisenoteringen er i dag uændret 53,00 euro.

Danske Svineproducenter skriver, at VEZG-smågrisenoteringen er i dag uændret 53,00 euro. Det samme gør sig gældende for VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos grise, der er uændret ved 34,80 euro.

- I forhold til den seneste uge er stemningen på smågrisemarkedet mere afdæmpet. Slagteriernes prispres i form af huspriser i slutningen af den seneste uge viser, at det fortsat er vanskeligt at nå højere priser på kødmarkedet og dermed også på slagtesvinemarkedet. En prisstigning på kun 3 cent (22 øre) i de seneste tre uger er skuffende for mange tyske slagtesvineproducenter, da forventningerne i forbindelse med godt vejr og faldende coronainfektioner var højere. Derfor er nogle tyske slagtesvineproducenter skeptiske mht. den videre prisudvikling og lidt tilbageholdende, når de skal købe nye smågrise, skriver Danske Svineproducenter.

- Desuden stiger udbuddet på smågrisemarkedet lidt, hvilket er typisk for denne årstid. Statistisk set begynder smågrisepriser ofte med at give efter i slutningen af juni måned/begyndelsen af juli måned. På grund af det generelt lave smågriseudbud i år er det imidlertid ikke sikkert, at dette også vil ske i år. På den anden side begrænser høje foderomkostninger prispotentialet. Prisudviklingen på smågrisemarkedet i de kommende uger er for tiden i meget høj grad afhængig af prisudviklingen på det tyske slagtesvinemarked.