Automatisk oplæsning:

Teknologisk Institut bygger nyt til landbrugsaktiviteter

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Instituttets landbrugs- og bioressouceaktiviteter flytter til nyt erhvervsområde i Aarhus N og bidrager med ny stor afdeling til udvikling af den aarhusianske vidensakse.

Teknologisk Institut (TI) planlægger at flytte og samtidig samle Instituttets forsknings- og udviklingsaktiviteter indenfor landbrugs- og bioressource-området til et nyudviklet erhvervsområde i Aarhus Nord.

Planerne vil videreudvikle den aarhusianske videns- og innovations-akse, som løber fra det nye innovationsdistrikt indenfor vandteknologi i Aarhus Syd, over vidensmiljøer for cleantech, kreative erhverv og tech samt Aarhus Universitets store campusområde til innovationsdistrikterne indenfor sundhed og fødevarer i Aarhus Nord.

Konkret er det TI's jyske landbrugs- og bioressourceaktiviteter i divisionen AgroTech, der samles med Instituttets pilotproduktionsfaciliteter til foder og fødevarer, som flyttes fra Sdr. Stenderup ved Kolding til det nye domicil.

rich-media-1
Skitse til samlet projekt med evt. fuld udflytning af Teknologisk Institut, Aarhus. Noget som dog tidligst kan komme på tale om 5-10 år. Visualisering: C.F. Møller Architects.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Tegnestuen C.F. Møller Architects har udarbejdet et forslag for det nye campus for TI med i første omgang 12 bygninger på sammenlagt knap 8000 kvadratmeter.

- Projektet giver nye muligheder for at udfolde Teknologisk Instituts strategi med at hjælpe med at udvikle bæredygtigheds- og digitale løsninger til især materialer, byggeri, fødevarer og landbruget. Det vil sikre og afføde nye arbejdspladser og en fortsat national og international gennemslagskraft og konkurrenceevne, der bidrager til Aarhus' position som vækstdriver. Bæredygtighed er så stor en udfordring og mulighed, at det kun kan ske i partnerskaber. Med det nye domicil vil Teknologisk Institut gerne bidrage til at være samlepunkt for anvendelse af teknologi i praksis, siger administrerende direktør Juan Farré, Teknologisk Institut.

Teknologisk Institut har sit østjyske hovedsæde på Kongsvang Allé i Aarhus. Der er pt. Ikke lavet planer for udflytning fra Kongsvang Allé til det nye byggeri, men den nye grund giver mulighed for dette. En eventuel samlet udflytning vil dog tidligst komme på tale om 5-10 år. Det er forventningen at landbrugs- og bioressourceaktiviteterne kan flytte til den nye adresse i 2024.