Automatisk oplæsning:

EU-Parlamentet stemmer om forslag om at forbyde brugen af bure

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Torsdag er der afstemning i EU-Parlamentet om et forslag, der skal sætte en stopper for indespærring af dyr i den animalske industri.

EU-Parlamentet skal torsdag stemme om et borgerforslag, der vil have afskaffet dyr i bur, herunder burhøns, fikserede søer og kalve i bokse, i 27 europæiske lande.

Det skriver World Animal Protection Danmark, der har været drivkraft i den danske del af 'End The Cage Age', i en pressemeddelelse.

Kampagnen "End The Cage Age" startede som en underskriftsindsamling i 2019 i England. Med krav om bedre dyrevelfærd og afskaffelse af burdyr i landbruget. 1,4 millioner EU-borgere har skrevet under på forslaget.

EU-Parlamentet skal torsdag debattere og stemme om forslaget. Hvis det stemmes igennem, skal EU-Kommissionen senere udarbejde lovgivningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Socialdemokraternes mand i Parlamentet, Niels Fuglsang, er overbevist om, at forslaget bliver stemt igennem, og dermed vedtaget af de folkevalgte politikere i EU:

- Borgerinitiativet mod at spærre dyr inde i EU's landbrug er et enormt skridt mod bedre dyrevelfærd, og fortjener at blive taget alvorligt af både politikere og EU-Kommissionen. Jeg tror på, at det bliver vedtaget i Parlamentet, når vi stemmer om det, siger Niels Fuglsang til World Animal Protection i anledning af afstemningen.