Lyt til artiklen:

Kornets Hus modtager millionstøtte af Nordea-fonden

00:00
Hastighed: ???x
02:55

Danmarks nye madkulturhus Kornets Hus bruger støtten fra Nordea-fonden til at booste deres aktiviteter og starter blandt andet et digitalt kornunivers og et helt nyt undervisningsforløb for erhvervsskoleelever. Derudover kan de lokale og turisterne nyde godt af det store aktivitetshus, der rummer sanselige korn-oplevelser for hele familien. Med andre ord kommer støtten alle til gode, og Kornets Hus har allerede iværksat en række initiativer efter åbningen 8. maj 2021, skriver Kornets Hus i en pressemeddelelse.

- Udgangspunktet for det treårige projekt er at give Kornets Hus en god start med interessante tilbud til både familier, turister og elever - og selvfølgelig sætte Kornets Hus på landkortet både i nærområdet og på landsplan. Støtten er en stor tillidserklæring for hele organisationen, fortæller centerleder Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrk kornets historie

Kornets Hus indvies officielt 21. juni og har derefter åbent hele sommeren fra tirsdag til søndag. Der er dog ikke tale om et traditionelt museum, men et aktivt hus med involverende aktiviteter for hele familien. Du kan besøge det eksperimenterende bageværksted, hvor du kan kaste dig ud i at lave frisk pasta, pizza, hindbærsnitter og meget mere. Du kan svinge forbi korneksperimentariet, hvor du kan gå på opdagelse i kornets rejse fra mark til mave og male dit eget mel på en ægte håndkværn. Huset rummer også en café, hvor du kan smage dig igennem brødets forunderlige verden, og når vejret er til det, kan du fare vild i havens 35 forskellige kornsorter.

Samarbejde med erhvervsuddannelser

Udover et fokus på lokalbefolkningen, børnefamilier og turister, udvikler Kornets Hus også et særligt uddannelsesforløb til erhvervsuddannelser for kommende bagere og kokke.

- Vi laver et særligt undervisningsforløb rettet mod elever fra kokke-, bager- eller cateringlinjen på erhvervsuddannelserne, som vi kalder Frontløberne. Her vil vi sikre, at vores stolte madtraditioner med korn i centrum ikke risikerer at gå i glemmebogen på grund af mangel på uddannede fagfolk. Vi drømmer om, at disse elever kommer til at gå forrest og blive rollemodeller for andre unge med interesse i madfagene, fortæller Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Det er ikke første gang, at Nordea-fonden støtter Kornets Hus. Allerede da Kornets Hus skulle bygges i Hjørring, støttede Nordea-fonden ideen og udformningen af huset. Om den nye støtte til Kornets Hus siger uddelingschef Christine Paludan-Müller fra Nordea-fonden:

- Kornets Hus er en ny og enestående attraktion, der formidler viden om kornet, håndelaget og sund, dansk madkultur. Det skal endnu flere opleve, og derfor støtter vi nu, så der kan skrues op for aktivitetsblusset, siger uddelingschefen.