Automatisk oplæsning:

AU foreslog kaninavl istedet for mink

00:00
Hastighed: ???x
00:00

En gruppe studerende fra Aarhus Universitet i Herning har i en måned været på søgt efter forslag til, hvordan tidligere minkavlere igen kan blive selvstændige.

Og de foreslår kaninavl.

Anita Kaags forældre anlagde for 37 år siden en minkfarm ved Bording, som Anita siden har ført videre. Siden hun i efteråret måtte aflive sine 22.000 mink, har hun set sig om efter en ny beskæftigelse.

Det skriver Tv-midtvest.

- Umiddelbart lyder det som en spændende ide, men jeg kan se mange udfordringer i det. Hvad med afsætning i Danmark? Er der et slagteri, der kan slagte kaninerne? Hvordan skal vi indhuse dem?, udtaler hun til foreslaget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der mangler noget afsætning. Hvor er det, jeg skal sælge varen henne? Det er mit store spørgsmål i det, for vil folk spise kanin?, fortsætter hun.

Godt kød

Morsø Landbrusskole bakker op om ideen om at satse på kaninavl.

- Det er et godt alternativ til alt muligt andet kød. Det er meget magert og det har et højt proteinindhold, siger Daniel Holberg Præst, der arbejder som landmand på Morsø Landbrugsskole.

- Det er jo landmænd, der har været vant til at have med dyr at gøre, så de ved, hvordan de skal passes, så hvis de har mod på det, kunne det være fedt at få noget nyt op at køre, fortsætter han.