Lyt til artiklen:

DLG er partner i projektet - No-Methane

00:00
Hastighed: ???x
03:07

DLG er central partner i projektet, og når man i mål, vil det give genklang i hele verden.

Koen har fået stemplet som landbrugets klimasynder nummer ét. Når den bøvser udleder den metan, der er en forurenende drivhusgas, og én af de primære grunde til udledningen af CO2 fra landbrugsproduktionen. Derfor er det stort, at innovationsfonden har godkendt investeringen af projektet 'No-Methane', der skal forske i et specifikt produkt, der, når det tilsættes køernes foder, kan reducere metanudledningen fra koens vom med op til 50 procent, skriver DLG i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Projektet bliver ledet af professor Mette Olaf Nielsen fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet, der har allieret sig med virksomheder i fødevareerhvervet for igennem samarbejde at skabe de bedste forudsætninger for både forskning og distribution af produktet.

DLG er en central partner i projektet, da vi som foderfirma er dem der skal modne, produkt- og markedsudvikle samt levere produktet til landmanden - i Danmark og i udlandet.

- Det her er rigtig stort. Innovationsfondens tilskud til projektet sætter skub i udviklingen af en unik grøn løsning, der kan bidrage med en markant CO2-reduktion fra kvægproduktionen - ikke kun i Danmark, men i hele verden. Vi er stolte af, at vi i samarbejde med universiteterne kan sætte skub i udviklingen af et potentielt banebrydende produkt, og konkret ser vi det som vores opgave at udbrede universiteternes unikke viden ved både at gøre den produktions- og markedsmoden - nationalt som internationalt, siger Jesper Pagh, COO i DLG-koncernen og medlem af direktionen.

Stort potentiale i ind- og udland

I 'No-Methane' projektet vil der blive arbejdet med tre forskellige foderløsninger til reduktion af det metan, der bliver produceret i koens vom.

- Projektet er helt unikt og spændende for DLG at være en del af. Lykkes projektet vil det give genlyd i hele verden, fordi CO2-reduktionerne i landbrugsproduktionen kan blive markante. Og potentialet er ikke kun stort i Danmark, da køer jo indgår i landbrugsproduktioner også på globalt plan. Her kan vi blandt andet i Vilofoss gøre en forskel i forbindelse med produktets udbredelse, da vi har et sælgernetværk også på den internationale scene," siger Per Theilgaard, produktchef i Vilofoss Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Birgitte Marie Løvendahl Raun, der er udviklingschef for kvæg i DLG, supplerer:

DLG er centrale partnere i det her projekt, fordi vi vil være med til at udvikle fremtidens grønnere landbrug. Koen er, i et bæredygtigt perspektiv, faktisk ret unik, men vi må anerkende, at dens udledning af metan er et problem. Derfor er vi stolte af, at DLG deltager aktivt i problemløsningen af selvsamme.

Aktører i projektet er: Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Arla, Danish Crown, Seges, Lactobio, Vilofoss og DLG. Forskningsprojektet forventes at have en varighed på minimum fire år.